Kuva: Senja Rapila

Paperi T menestyksestään: "Jos on pelottava ja epävarma fiilis, on tehnyt jotain kiinnostavaa"

11.04.2018 13:15 - Emmi Moilanen

Uuden Kaikki on hyvin -kappaleen julkaissut artisti kertoo, että paineet menestymisestä tulevat enemmän ulkopuolisilta kuin mieheltä itseltään.

Perjantaina uuden Kaikki on hyvin -sinkkubiisin julkaissut rap-artisti Paperi T, eli Henri Pulkkinen, 32, kertoo Voice.fi -sivuston haastattelussa, että tuore kappale on saanut kuuntelijoilta positiivisen vastaanoton.

- Palaute on ollut jopa huolestuttavan positiivista. Olen tottunut siihen, että palaute jakautuu ja se on ihan normaalia. Oletin, että olisi ollut vielä jakautuneempi vastaanotto, mutta hyvä näin.

- Aina on tietenkin jännittävää, kun ei ole pitkään aikaan julkaissut musiikkia, että mikä se vastaanotto sitten on, mies jatkaa.

Paineet onnistumisesta tulevat ulkopuolelta

Parhaillaan toista levyään työstävä Paperi T myöntää, että vuonna 2015 julkaistun Malarian pelko -albumin suursuosio on vaikuttanut miehen tekemiseen jonkin verran. Artisti kuitenkin suhtautui uuden musiikiin työstämiseen rennolla asenteella.

- Ajattelin pitkään, että ei tässä mitään ja voin tehdä mitä haluan.

Paperi T kokee, että paineet menestyksestä tulevat enemmänkin ulkopuolisilta kuin mieheltä itseltään.

- Ihmiset sanovat, että on varmaan aika kovat paineet ja paha paikka. Sitten mietin, että aijaa, kai mulla sitten on paineita. Siitä se sitten lähtee rakentumaan, eikä niin, että paineita olisi automaattisesti, mies pohtii.

Taiteellinen onnistuminen on tärkeää

Paperi T:n mukaan terve itsekritiikki on tärkeä piirre ihmisessä ja siinä, mitä hän tekee. Miehen mielestä musiikkialalla toimiessa on hyvä, että rima pysyy korkealla. Itsekriittisyys ei kuitenkaan saa estää uuden luomista.

- Kaiken ei pidä olla täydellistä. Tärkeintä on luoda jotain ja siirtyä eteenpäin, ei saa olla liian kriittinen.

Paperi T paljastaa, että valmiin tuotoksen päästäminen julkisuuteen tuntuu välillä pelottavalta. Omalta mukavuusalueelta poistuminen on kuitenkin tärkeää.

- Se on yleensä kuitenkin hyvä asia. Jos on pelottava ja epävarma fiilis, on todennäköistä, että on tehnyt jotain kiinnostavaa.

Mies kertoo, että ei mittaa onnistumistaan artistina kaupallisuuden kautta.

- Paineet ovat enemmän taiteellisia. Haluan tehdä sellaista musiikkia, joka herättää kiinnostusta. Siitä ne paineet tulevat omalla kohdallani.

- Olen tajunnut artistiudessa olevan todella tärkeää, että uskaltaa tehdä asioita ja päästää niistä sitten irti, hän jatkaa.

(kuva: Senja Rapila)

"Kirjoitan asioista sitten, kun ne ovat jo ohi"

Artisti kertoo, että inspiraatio musiikin luomiseen kumpuaa usein elämäntilanteesta. Paperi T ei kuitenkaan pura tuntojaan lyriikoihinsa heti.

- Pystyn kirjoittamaan asioista sitten, kun ne ovat jo ohi.

Paperi T paljastaa myös olevansa neuroottisuuteen taipuvainen luonne, joka haluaa pohdiskella ja reflektoida asioita rauhassa.

- Hyvässä mielessä sellainen luonne näkyy tekemisessä siten, että asioista on helpompi tehdä taidetta sen jälkeen, kun niitä on pyöritellyt rauhassa.

Uusi albumi tuo lisää mahdollisuuksia

Paperi T:n toinen albumi julkaistaan kesäkuussa, ja mies odottaakin jo pääsevänsä keikkailemaan uusien kappaleiden kanssa. Artisti kertoo, että esimerkiksi festarikeikkoja on luvassa.

- Kun on kaksi levyllistä musiikkia, on ihan eri vaihtoehdot ja mahdollisuudet mitä livekeikoilla voi tehdä.

Vaikka yleisön tunnelma on pysynyt miehen keikoilla koko ajan loistavana, Paperi T kertoo, että samojen kappaleiden esittäminen vuodesta toiseen alkoi ennen pitkää tuntua toistolta.

- Niitä biisejä on kiva vetää, mutta tuntui, että haluan tehdä jotain uutta. En halua olla se tyyppi, joka vetää ne samat kappaleet vuodesta toiseen.

Kuuntele Paperi T:n uusi kappale Kaikki on hyvin alta.

Lue myös: Paperi T:n uusi kappale herkisti fanit: "Tuli kyynel"

Lue myös: Oho! Räppäri Paperi T tähdittää muotijätin mainoskampanjaa

Kilpailut

Uusimmat