Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Saako sydänsurujen vuoksi saikuttaa? Mielipiteet jakautuivat rajusti Radio Novan iltapäivässä

02.05.2018 17:30 - Katariina Auvinen

Anssi Honkanen kertoi ystävänsä kollegasta, joka otti sairauslomaa kolmen kuukauden suhteen päätyttyä.

Tutkimusten mukaan sydänsurut voivat tuntua fyysisesti yhtä pahalta kuin sydänkohtaus. Jotkut menettävät ruokahalunsa eron kohdatessa, mutta saako sydänsurujen vuoksi olla pois töistä? Tätä asiaa miettivät Radio Novan iltapäivän juontajat, Anssi Honkanen sekä Niina Backman. Heidän, kuten myös kuulijoiden, välillä, mielipiteet jakautuivat rajusti.

- Juttelin vappujuhlissa tuohtuneen ystäväni kanssa. Ystäväni oli närkästynyt siitä, että hänen työkaverinsa oli ottanut töistä vapaata päättyneen suhteen takia. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään kymmenen vuoden liitto, vaan kolmen kuukauden seurustelusuhde, Anssi Honkanen avaa tilannetta.

Sydänsuruista kärsinyt työtoveri oli soittanut esimiehelle ja kertonut, ettei hän kykene tulemaan töihin eron vuoksi. Hän kertoi olevansa masentunut tapahtuneesta. Honkaselle tilannetta tilittänyt ystävä ei ollut ainoa firman työntekijä, joka oli närkästynyt naisen poissaolosta. 

- Ymmärrän, että jos kyseessä on kymmenen vuoden liitto, on täysin luonnollista olla hieman tolaltaan asiasta. Sen sijaan tämä mimmi on mitä ilmeisemmin sellainen, jolla tulee ja menee näitä romansseja, Honkanen lisää. 

Honkanen kertoo olevansa ehdottomasti sitä mieltä, että kyseessä ei ollut riittävä syy olla poissa töistä. Backman taas on hieman eri mieltä. 

- Anssi, vaikka kyseessä olisikin vain kolmen kuukauden suhde uskon, että jos tämä henkilö on niin romuna sen päättymisestä, niin mielummin hän suree kotona kuin työpaikalla ja mahdollisesti häiritsee toiminnallaan muiden työntekoa. Se on vain yksi vapaapäivä, Backman kertoo. 

- Miten sä voit selvitä työelämästä, jos olet romuna ihan kaikesta? Honkanen päivittelee. 

Kuulijat laittoivat myös viestejä studioon aiheesta. Esimerkiksi Piia oli sitä mieltä, että kyllä vapaapäivän voi pitää eron sattuessa. 

- Samanlainen shokkitila erokin voi olla, kuten läheisen kuolema, näin kärjistetysti, Backman lukee Piian lähettämän viestin. 

Honkanen kertoo, että hänen mielestään vapaapäivä olisi oikeutettu siinä vaiheessa, jos kyseinen henkilö olisi soittanut esimiehelleen eri tavalla. 

- Vapaapäivä olisi ollut oikeutettu siinä vaiheessa, jos nainen olisi soittanut esimiehelleen  tilannetiedon siitä, että hän on eronnut ja olevansa pahoillaan, jos hän on poissaoleva huomenna töissä. Tällöin esimies olisi voinut sanoa, että pidä huomenna vapaapäivä sen vuoksi, Honkanen miettii.  

Myös Novan iltapäivän Facebookissa on jakautunut mielipiteet asian suhteen. Eräs kuulija kertoo, että hänen oli pakko pitää sairauslomapäivä eron vuoksi, koska häntä itketti eikä ajatukset pysyneet kasassa. Sen sijaan toinen kuulija on sitä mieltä, että työmaalle vain, koska arjen pyöriminenkin auttaa selviämään erosta. 

Lue myös: "Onko Niinalla kuukautiset?" - Apulanta teki biisin Radio Novan juontajien saamasta palautteesta

Voice ja Radio Nova kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat