Kuva: Senja Rapila

Elias Kaskinen muistelee oudointa tyylikokeiluaan: "Näytimme tanssibändiltä"

16.05.2018 20:45 - Henna Koste

Elias Kaskinen pukeutuu mielellään keikalle erikoisempiinkin asuihin. Bändin alkuaikoina pukukoodi poikkesi huomattavasti nykyisestä.

Elias Kaskinen julkaisi bändinsä kanssa uuden singlen viime viikolla. Artisti kertoo saaneensa positiivista palautetta Puolet-kappaleesta. Elias Kaskinen & Päivän Sankarit on pitänyt yhtä vuodesta 2010 lähtien. Siinä ajassa kehittynyt myös Kaskisen tyyli.

- Aiemmin en ollut kauhean kiinnostunut pukeutumisesta tai muodista. Olen saanut tehdä hommia todella hyvien stylistien kanssa, ja olen ollut niissä tilanteissa silmät ja korvat auki. Nyt olen huomannut fiilisteleväni vaatteita, hattuja ja koruja, hän toteaa.

Kaskinen kuvailee, että klassinen tyyli miellyttää hänen silmäänsä, mutta mukana saa aina olla jotain twistiä.

- Artistina on kiva, kun on ikään kuin oikeus tehdä hassuja valintoja. Se on hauskaa. Olen yleensä pukeutunut lähtökohtaisesti tummiin sävyihin, olen ostanut muina anssikeloina melkeinpä vain pikimustaa kaupasta. Nyt olen ruvennut roiskimaan myös värejä tyyliini, Kaskinen kuvailee.

Vaikka haastattelussa mies istuu kirjavassa kukkapaidassaan ja Nizzasta ostettu stetson päässään, on koko bändin yhtenäinen tyyli näyttänyt joskus todellakin hyvin erilaiselta.

- Bändin alkuaikoina me laitoimme puvut päälle. Emme miettineet sitä sen kummemmin, mutta näytimme tanssibändiltä. Olimme silloin lukioikäisiä, mutta vielä 2013 saattoi olla tästä tyylistä jotain viitteitä. Sitten olemme kukin kasvaneet omaan tyylisuuntaamme. Nekin (asut) ovat osa tätä tarinaa, Kaskinen naurahtaa. 

(kuva: Senja Rapila)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: MTV)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: Elias Kaskinen julkaisi menevän rakkausbiisin: "Toista vahtimalla ei tule onnelliseksi"

Kilpailut

Uusimmat