Kuva: RadioPlay

Neiti X valitsi tietämättään sarjamurhaajan treffeille - vältti kiperästi karmean kohtalon

21.05.2018 20:45 - Katariina Auvinen

Sarjamurhaaja Rodney Alcala osallistui deittiohjelmaan surmaamisten lomassa. Klippi löytyy vieläkin YouTubesta.

RadioPlayn Huorapuutarhan-murhapodcastissa Pauliina puhuu tänään vielä kuolemantuomiotaan vankilassa odottavasta Rodney Alcalasta, 74. Alcala murhasi 1960- ja 1970-luvuilla useita naisia, raiskasi heidät ja käytti hyväkseen myös lapsia. Erikoisen tapauksesta tekee se, että Alcala osallistui murhien aikoihin myös television treffiohjelmaan ja voitti treffit. 

Kyseessä oli samankaltainen ohjelma kuin Napakymppi, eli neiti x esittää kolmelle miehelle kysymyksiä ja valitsee mieluisimman heistä.

- Tällä kertaa neiti x valitsi Alcalan, Pauliina kertoo jaksossa.

Nainen vältti kuitenkin täpärästi mahdollisesti karmean kohtalon, koska juteltuaan Alcalan kanssa ohjelman jälkeen, hän ei halunnut mennä enää treffeille miehen kanssa. Hän on myöhemmin kertonut saaneensa kummallisen kuvan miehestä ja päätti luottaa vaistoonsa. 

Koko klippi löytyy vieläkin YouTubesta

Naisella ei ollut mitään tietoa miehen viettämästä kaksoiselämästä. Hän oli päivisin hurmaava valokuvaaja, joka oli päässyt yliopistoon peitenimellä. Alcala oli muuttanut nimensä, koska FBI etsi häntä. Mies oli raiskannut ja pahoinpidellyt henkihieveriin vasta kahdeksanvuotiaan tytön. 

Mies jatkoi tappamista. Mitä ilmeisimmin Alcala houkutteli uhrejaan sillä verukkeella, että he pääsisivät poseeraamaan valokuvissa. Sen jälkeen uhrit löydettiin usein raiskattuina ja heidät oli aseltetu eri asentoihin, kuin he poseeraisivat valokuvaajalle. 

Alcalan jäätyä kiinni, hänen oikeustaistelustaan tuli varsinainen farssi. Mies ehdittiin tuomita kuolemaan kolme kertaa, kunnes tuomio pysyi voimassa. Hän on vieläkin vankilassa. Koko tämän ajan mies on kieltänyt osallistuneensa murhiin millään tavalla. 

Poliisi on julkaissut Alcalan 120 ottamaa valokuvaa eri naisista, koska viranomaiset ovat varmoja siitä, että mies on murhannut enemmän kuin on tiedetty. Nyt kuusi perhettä on ilmoittanut kuvissa olevan heidän kadonneita ja läheisiä henkilöitä. Kuvia on viranomaisten mukaan lähes 900, mutta suurinta osaa ei voi julkaista, koska ne ovat seksuaalissävytteisiä. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Lue myös: Hurmaava Kasanova-tappaja kylvi kauhua aikanaan - epäonninen matka tyssäsi luoteihin

Kilpailut

Uusimmat