Kuva: RadioPlay

Hurmaava Kasanova-tappaja kylvi kauhua aikanaan - epäonninen matka tyssäsi luoteihin

08.05.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Paul John Knowles myönsi olevansa syyllinen jopa 35 murhaan.

RadioPlayn Huorapuutarha-murhapodcastissa Justiina kertoo Yhdysvaltoja vuonna 1974 järkyttäneistä murhista, joiden takaa paljastui Kasanova-tappajaksi nimetty, Paul John Knowles

Vielä tänä päivänäkään ei voida olla varmoja siitä, kuinka moneen murhaan mies on elämänsä aikana syyllistynyt. Murhista on onnistuttu todentamaan parikymmentä, mutta mies on itse tunnustanut olevansa syyllinen 35 murhaan. 

Murhien tapahtuma-aika sijoittui vuoteen 1974. 

Tuolloin 28-vuotias Knowles oli viettänyt koko täysi-ikäisyytensä vankilassa pienistä rikoksista. Hän istui vankilassa samaan aikaan, kun mies aloitti kirjeiden kirjoittamisen Angela Cociv -nimisen naisen kanssa. Covic kävi tapaamassa Knowlesia vankilassa yhden kerran, jonka jälkeen pari päätti mennä kihloihin. Covic palkkasi asianajajan, jotta Knowles pääsisi ehdonalaiseen. Nainen mieli miehen kanssa naimisiin. 

Suunnitelma onnistuikin. Kun Knowles ilmestyi toiveikkaana Covicin ovelle, nainen oli tullutkin toisiin aatoksiin ja päätti suhteen. Miehen mukaan hän tappoi jo tuona iltana kolme ihmistä, mutta murhia ei ole saatu vahvistettua. 

Kasanovaksi nimettyä Knowlesia pidettiin hyvännäköisenä ja kohteliaana. Hän tappoi kuitenkin varsin impulsiivisesti ihmisiä, ilman minkäänlaista yhtäläisyyttä muiden uhrien kanssa. Ainakin neljälle uhrilleen hän oli tehnyt seksuaalista väkivaltaa. Yhden uhrin hän koetti raiskata kuoleman jälkeen, siinä kuitenkaan onnistumatta. 

Epäonninen murhaketju päättyi saman vuoden marraskuussa, kun Knowles jäi kiinni varastetun auton hallussapidosta. Hänet vietiin putkaan, jossa mies tunnusti tekemiään murhia. Knowles onnistui putkassa ollessaan tiirikoimaan käsirautojensa lukon auki ja pakenemaan. Häntä jahdattiin helikoptereiden ja poliisikoirien voimin, mutta hänet pysäytti entinen liittovaltion agentti. Agentti ampui kolme laukausta miehen rintaan, jolloin Knowles kuoli heti. 

Pauliina kertoo puolestaan saksalaisen Lars Mittankin katoamisesta. Mies katosi vuonna 2014, kun hän oli vaeltamassa Bulgariassa. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Lue myös: Antin, 21, katoaminen erämaahan on vieläkin mysteeri - auto löytyi hylättynä 12 vuotta sitten

Lue myös: Särkylääkkeisiin ujutettu syanidi tappoi seitsemän - mysteeri mietityttää vielä tänäkin päivänä

Kilpailut

Uusimmat