Kuva: Handout

Anna Perho: "Usko unelmiisi voi myös olla vaarallinen lause"

24.05.2018 17:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Uudessa Perho&Pääskysaari-podcastissa keskustellaan jokaista koskettavista asioista.

Radioplayhin on ilmestynyt uusi sarja, jossa ääneen pääsevät Anna Perho sekä Jenni Pääskysaari. Jokaisessa tunnin mittaisessa jaksossa naiset käsittelevät aiheita ja teemoja, jotka ovat jokaiselle meistä tuttuja.

Tällä kertaa naiset keskustelevat jokaista koskettavasta asiasta, nimittäin unelmoinnista. Perhon mukaan erilaiset mantrat ja iskulauseet voivat todellisuudessa olla vahingollisia, vaikka niiden perimmäinen tarkoitus olisikin kannustaa ihmistä tavoittelemaan unelmiaan.

- Usko unelmiisi on vaarallinen lause, sillä se saattaa jättää unelmat sellaiseen ikuiseen odotushuoneeseen, Perho toteaa.

- Joskus kohtaa ihmisiä, jotka hakkaavat päätään samaan mäntyyn vuodesta toiseen. Se on sillä tavalla riski, että jos se yksi tavoite on sellainen fiksaatio, saattaa ihmiseltä saattaa jäädä näkemättä kaikki se muu, mitä elämällä olisi tarjottavana.

Perhon mukaan unelmat ovatkin vahvasti tekoja. Jos jotain haluaa, niiden eteen on myös tehtävä töitä.

- Se, että vain meinaa tehdä kaikenlaista, se on vaarallista. Siinä jättää sen itse tekemisen sinne odotushuoneeseen.

Hiukan samoilla linjoilla on myös Pääskysaari, joka uskoo siihen, että unelmilla ei ole mitään arvoa, jos niille ei tee mitään. Silti hän myöntää itse olevansa melko huono unelmoimaan.

- Vaikka on todella huono unelmoimaan, voi silti päästä tekemään asioista, joista ei ole uskaltanut edes unelmoida. Suurin ja selkein unelmani romuttui aikoinaan. Silloin ajattelin, että olen huono unelmoimaan, Pääskysaari kertoo.

Perhon mukaan usein suurin este unelmien toteuttamiselle on pelko tai häpeä.

- Olen taipuvainen uskomaan siihen, että usein se suurin este haaveiden ja tavoittelemisen välillä on se uskomus meistä itsestä eli se uskallus. Olen elänyt pitkään sellaisen uskomuksen kanssa, että minulla ei ole lupaa esiintyä, Perho kertoo.

Pääskysaaren mukaan onkin sääli, että yhteiskunta, jossa elämme, ei kannusta ihmisiä saavutuksiin.

- Mielestäni on vähän sellaista latistavaa suhtautumista, jos joku todella selkeillä sanoilla sanoo, mitä haluaa ja miten aikoo sen saavuttaa, Pääskysaari.

Perho kuitenkin peräänkuuluttaa myös totuutta siitä, että aina uskalluskaan ei riitä. Toisinaan kaikki vaan ei mene niin, kuin on unelmoinut.

- Unelmoinnissa pitää hyväksyä se, että kääntöpuoli on pettymys. Välttämättä et saa sitä, mitä lähdit hakemaan, Perho muistuttaa.

Millaisia unelmia Pääskysaarella ja Perholla on elämässään ollut? Entä miten he ovat menneet niitä kohti? Sen saat selville, kun kuuntelet koko jakson alta.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Kilpailut

Uusimmat