Kuva: Getty Images

Ei pitkiä housuja tai pääsyä illalliselle - kuninkaallisia lapsia hallitsevat tiukat säännöt

04.06.2018 17:15 - Katariina Auvinen

Prinssi George teki poikkeuksen sääntöihin pukeutuessaan enonsa häihin pitkiin housuihin.

Britannian hovi sai uuden jäsenen huhtikuun lopulla, kun herttuatar Catherine synnytti kolmannen lapsen, Louis-pojan. Sen lisäksi Catherinella ja prinssi Williamilla on vanhin poika, George, 4, sekä Charlotte, 3. 

Hovissa noudatetaan tarkkaa protokollaa, joka voi tuntua monen mielestä erittäin vanhoilliselta. Yksi tällainen omituiseltakin kuulostava sääntö on se, että kuninkaalliset lapset eivät saa istua vanhempiensa kanssa illallispöydässä. Lapset ovat tervetulleita istumaan vanhempiensa kanssa illallispöytään vasta siinä vaiheessa, kun he ovat tarpeeksi vanhoja osatakseen käyttäytyä kohteliaasti. 

Prinssi Georgen täytyy pitää aina julkisissa tilaisuuksissa shortseja. (kuva: Getty Images )

Kuninkaallisten perillisten odotetaan myös opettelevan useita kieliä. Esimerkiksi kolmevuotias Charlotte opettelee jo tässä vaiheessa espanjaa. 

Pieni prinssi sai kuitenkin tehdä poikkeuksen shortsi-säännössä enonsa häissä. (kuva: Getty Images )

Yksi omituiseltakin kuulostava poikkeus sääntöön nähtiin prinssi Harryn ja Meghan Marklen häissä, kun Georgen nähtiin pitävän pitkiä housuja. Sääntöjen mukaan prinssi Georgen täytyy pukeutua aina shortseihin, kunnes hän täyttää kahdeksan vuotta. Sen jälkeen prinssin on sallittu käyttää pitkiä housuja. 

Lue myös: Prinsessa Charlotte täyttää tänään kolme - katso suloiset kuvat vuosien varrelta

Lähde: Marie Claire 

Kilpailut

Uusimmat