Kuva: Sanni Isomäki

Seksuaaliterapeutiksi valmistunut Jutta Gustafsberg Me Naisille: "Pikapanossakin voi olla läsnä"

05.07.2018 10:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Jutta Gustafsberg painottaa Me Naisille, että seksi on paljon muutakin kuin yhdyntöjä ja orgasmeja.

Hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg, 44, on tehnyt uuden aluevaltauksen seksuaaliterapeutiksi. Nainen kertoo Me Naisille aikovansa hyödyntää saamiaan oppeja omissa hyvinvointi- ja rakkausvalmennuksissaan. Seksiasioihin kunnolla perehtyminen on saanut Gustafsbergin ajattelemaan seksiä syvällisemmin myös omassa parisuhdearjessaan. Nainen on kihloissa Suomen Bachelor -ohjelmasta tutun Juha Rouvisen, 39, kanssa.

Gustafsbergia kismittää, miten seksin hyvyyttä usein tunnutaan mitattavan seksin määrällä tai yksittäisen seksisession kestolla. Hänelle seksi on paljon muutakin kuin vain yhdyntää ja orgasmien tavoittelua.

- On ihana tehdä vaikkapa hellyysharjoituksia, joissa sovitaan, ettei homma johda koskettamista pidemmälle. Silloin saa vain olla lähellä, hieroa, helliä ja kosketella. Nautinto kestää monesti pidempään kuin kilpajuoksu orgasmin perässä, Gustafsberg sanoo Me Naisten haastattelussa.

Jutta Gustafsberg neuvoo pareja kommunikoimaan keskenään seksistä avoimesti. Häntä harmittaa, että seksi on monille pitkissäkin parisuhteissa oleville edelleen tabu.

Gustafsbergille hyvä seksi merkitsee parhaimmillaan täydellistä rentoutumista. Nainen on opetellut kihlattunsa kanssa tantraseksin perusteita Lontoossa järjestetyssä retriitissä. Tantran opettelu on lisännyt läsnäoloa seksissä.

- Kun seksissä on läsnä jokaisella aistilla, energiat yhdistyvät niin, ettei sitä yhteyttä riko mikään. Parhaat sessiot voivat kestää tuntikausia, mutta kenen arjessa sellainen onnistuu? Siksi jostain kestosta on ihan turha ottaa paineita. Kyllä pikapanossakin voi olla yhtä lailla läsnä, Gustafsberg sanoo.

Gustafsberg kertoo, että hänen käsityksensä seksuaalisuudesta on muuttunut iän myötä. Nuorempana seksuaalisuutta määritti pitkälti se, miltä näyttää. Nykyään seksikkyyden tunne syntyy Gustafsbergille rennosta olosta. Näin ollen nainen saattaa tuntea olonsa hyvin seksikkääksi esimerkiksi tavallisena koti-iltana, kun sulkee puhelimen ja antaa itselleen luvan olla rauhassa.

- Tiedän myös, että Juha arvostaa minua juuri sellaisena kuin olen. Vetovoimani ei ole kiinni meikistä tai seksikkäistä alusvaatteista.

Lue myös: Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen suomalaisten vaietusta luonteenpiirteestä: "Saa aikaan ihmeitä"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat