Kuva: Getty Images

Forbes-lehti hehkutti Kylie Jennerin huimaa "itse hankittua" omaisuutta - somelta täystyrmäys

12.07.2018 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Forbesin mukaan Kylie Jenneristä on tulossa kaikkien aikojen nuorin itse rahansa tienannut miljardööri.

Paitsi tosi-tv-tähti, Kylie Jenner, 20, on myös menestynyt kosmetiikkayrittäjä. Hänen bisnesmenestyksensä on ollut niin valtavaa, että hänestä on tulossa maailman nuorin miljardööri, joka on ansainnut rahansa omalla työllään. Talouslehti Forbes on uutisoinut tästä ennustuksesta näyttävästi tuoreen numeronsa kansijutussa. Vuoden kuluessa naisen odotetaan ohittavan Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin nuorimpana itse rahansa tienanneena miljardöörinä (”self-made billionaire”, kuten Forbes asian ilmaisee). Zuckerberg oli 23-vuotias saavuttaessaan miljardööristatuksensa.

Kylie Jenner perusti Kylie Cosmetics -yrityksensä kaksi vuotta sitten, ja siitä on kasvanut valtava menestystarina. Forbes arvioi yrityksen olevan tällä hetkellä noin 800 miljoonan dollarin (noin 685 miljoonaa euroa) arvoinen. Kun tähän lisätään Jennerin tienestit tv-ohjelmista ja erinäisistä mainoskampanjoista, naisen netto-omaisuus nousee noin 900 miljoonaan dollariin (770 miljoonaa euroa), mistä ei loppujen lopuksi ole enää pitkä matka miljardööristatukseen dollareissa mitattuna. Kylie Cosmetics keskittyy huulipunien ja huultenrajauskynien myymiseen, mutta se on laajentanut valikoimaansa myös muihin meikkeihin. Forbesin mukaan Jenner omistaa 100 prosenttia firmastaan.

Uutinen naisen tulevasta miljardööristatuksesta on kerännyt ihastuneiden kommenttien lisäksi myös kriittisempiä kannanottoja. Forbes on jakanut uutisensa Twitter-tilillään, ja päivityksen kommenttikentän suosituimmissa kommenteissa kyseenalaistetaan naisen nimittämistä sanoilla ”self-made billionaire”. Monen kommentoijan mielestä Jennerin omaisuudesta on pitkälti kiittäminen sitä, että hän on jo valmiiksi syntynyt rikkaaseen ja kuuluisaan perheeseen, eikä häntä näin ollen voi kutsua itse omaisuutensa tienanneeksi ihmiseksi. Kylie Jenner kuuluu kuuluisaan Kardashian-Jennerien klaaniin. Hänen äitinsä on yrittäjä Kris Jenner ja isänsä entinen olympiaurheilija Caitlyn Jenner (entiseltä nimeltään Bruce Jenner).

”Anteeksi vain, mutta häntä ei voi kutsua itse omaisuutensa tienanneeksi, koska hän on hyödyntänyt perheensä kuuluisuutta saadakseen yrityksensä kukoistamaan. Hän on ollut miljonääri melkein koko ikänsä. Jos kukaan ei olisi tiennyt, kuka hän on, olisivatko hänen meikkinsä myyneet niin paljon niin nopeassa ajassa?” on yksi kommentoinut.

”Hänhän tekikin kaiken alusta alkaen itse”, on toinen irvaillut.

Jennerin puolustukseksi ihmiset ovat kommentoineet, että rikkaaseen perheeseen syntyminen tai julkisuus ei suinkaan tarkoita sitä, että liikeidea menestyisi.

Yritys olisi voinut flopata, jos tuote ei olisi ollut sellainen, mitä ihmiset haluavat. Sen sijaan tuotteet myivät loppuun kerta toisensa jälkeen”, on yksi kommentoija painottanut.

Jotkut ovat uumoilleet, että Jenner sai firman perustamista varten lainarahaa perheeltään. Forbes kuitenkin kertoo, että Jenner tuotti ensimmäiset huulituotteensa rahoilla, jotka hän oli itse tienannut mallikeikoistaan.

Lue myös: Kylie Jennerin uusien meikkituotteiden nimet kohauttivat - "kiimainen", "hädin tuskin laillinen"...

Lähde: Forbes

Kilpailut

Uusimmat