Kuva: Senja Rapila

Yle: Robinin äiti avautuu ensimmäistä kertaa poikansa jättisuosiosta - "Tuli kylmä pyyhe silmille"

13.07.2018 12:15 - Iiro Myllymäki

Nina Packalen kertoo Ylelle, että pojan nopea nousu valokeilaan oli shokki perheelle.

13-vuotiaana Frontside Ollie -hitillään koko Suomen tietoisuuteen nousseen Robin Packalenin vanhemmat ovat toistaiseksi pysyneet poissa julkisuudesta. Nyt Robinin äiti Nina Packalen on antanut Ylelle ensimmäisen haastattelunsa, jossa hän valottaa, miltä pojan suosio on tuntunut vanhemman näkökulmasta. Nopeasti tullut suosio oli suuri yllätys koko Packalenin perheelle. Suomessa ei aiemmin ollut ollut vastaavanlaista teinitähteä.

- Se oli shokki. Olemme kuitenkin hyvin tavallinen perhe. Kysyin itseltäni, kenen elämää elän. Jouduin miettimään paljon asioita uudesta näkökulmasta. Sanotaan, että tuli kylmä pyyhe silmille. Sitä piti sitten alkaa vähän lämmitellä, Nina Packalen sanoo Ylelle.

Äiti päätti, että hän haluaa olla tiiviisti poikansa tukena tämän uralla, vaikka hän ei halunnutkaan ryhtyä tämän manageriksi. Rekrytointialalla työskennellyt ja terapia-alaa opiskellut Packalen siirtyi poikansa taustajoukkoihin ja muun muassa kuskasi poikaansa Turun ja Helsingin väliä esiintymisten ja haastattelujen vuoksi sekä oli myös mukana popparin sopimusneuvotteluissa. Hän oli myös vaikuttamassa siihen, millainen artisti-imago Robinille rakentui.

- Olemme huomioineet sen, mitä hän on itse halunnut tehdä ja mihinkään ei ole pakotettu. Vuosien aikana on otettu huomioon myös Robinin ikä. Esimerkiksi 13-vuotias ei voi tehdä biisejä tai laulaa tietyistä aiheista, koska elämänkokemusta ei ole vielä riittävästi. Uskottavuus on artistin ammatissa oleellinen asia, Packalen kertoo.

Uusi ura managerina

Robin on ollut nyt yli viisi vuotta valokeilassa. Takana on lukuisia menestysalbumeja ja hittejä. Monet ovat ihmetelleet, miten Robin on vaikuttanut valtavan suosionsa keskelläkin kykenevänsä pitämään jalat maassa. Robinia kuvaillaan järjestään kohteliaaksi ja hyvätapaiseksi nuoreksi mieheksi, joka on hyvä esikuva faneilleen. Moni on tullut kysymään Robinin äidiltä, miten he ovat onnistuneet kasvattamaan niin fiksun nuoren miehen. Tähän kysymykseen ei ole naisen mukaan helppo vastata.

- Olemme varmaan tehneet asioita, jotka ovat vaan sitten menneet hyvin ja onhan Robinin luonteellakin merkityksensä. Vanhemmuuteen liittyy paljon juttuja, jotka eivät näy missään muualla kuin siinä henkisessä pääomassa, mikä meidän perheellä on olemassa, Packalen luonnehtii.

Viisi vuotta Robin painoi musiikkiuraa kovalla työtahdilla opintojen ohessa. Viime lokakuussa mies jäi määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Tauolle jäämisen jälkeen 19-vuotias mies on tullut ylioppilaaksi ja astunut armeijan harmaisiin.

Nina Packalenin elämä on muuttunut monin tavoin pojan jättisuosion myötä. Hän on alkanut hyödyntää musiikkialasta saamaansa kokemusta ryhtymällä manageriksi. Hän on solminut managerointisopimuksen Tiktak-yhtyeestä tunnetun Petran kanssa. Petra ja Robin esiintyivät samalla Vain elämää -kaudella.

Lue myös: Robinin ylioppilaskuvaan tulvii kommentteja julkkiksilta - Samu Haberilta vitsikäs heitto

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat