Kuva: Getty Images

Gordon Ramsayn uusi tv-ohjelma ryöpytyksen kohteena ennen ensimmäisenkään jakson julkaisua

30.07.2018 14:45 - Iiro Myllymäki

Tulevassa ohjelmassa Ramsay tutustuu vieraampiin ruokakulttuureihin ja haastaa paikalliset kokit kokkauskilpailuun.

Tv:stä tuttu huippukokki Gordon Ramsay, 51, herättää voimakkaalla kiroilullaan ja aggressiivisella olemuksellaan paljon tunteita puolesta ja vastaan. Kauhukeittiö- ja Kuppilat kuntoon -formaattien isä on valmistelemassa nyt uutta tv-sarjaa, joka on saanut jo voimakasta vastustusta ennen ensimmäisenkään jakson julkaisemista.

Gordon Ramsay: Uncharted -nimisessä ohjelmassa Ramsay matkustaa ympäri maailman ja tutustuu paikallisiin ruokakulttuureihin, jotka eivät ole länsimaalaisille tuttuja. Ohjelmasta julkaistun tiedotteen mukaan jokainen jakso päättyy siihen, että Ramsay kilpailee paikallisten kokkien kanssa siinä, kumpi kokkaa kyseisen alueen perinteistä ruokaa paremmin.

Ohjelmaan kuuluva kilpailuosio on herättänyt kritiikkiä. Eater-sivustolla on kirjoitettu, että osiosta tulee vaikutelma, että Ramsay ylimielisesti kuvittelee osaavansa kokata paikallisia ruokia paremmin kuin paikalliset. Ravintoloitsija ja kirjailija Eddie Huang kirjoittaa Twitterissä, että tämä on ”viimeinen asia, mitä ruokamaailma tarvitsee”.

Jotkut ovat vertailleet Ramsayta ja edesmennyttä Anthony Bourdainia, joka tunnettiin kunnioittavasta suhtautumisesta muita kulttuureja kohtaan.

Tulevaa ohjelmaa esittävä National Geographic on vastannut kritiikkiin Eater-sivustolla. Sen mukaan saatu kritiikki johtuu siitä, että asiat on otettu pois asiayhteyksistään.

”National Geographicilla on laaja historia tutkimusmatkailussa, ja tämän sarjan tavoitteena meillä on juhlistaa paikallisia kulttuureja ympäri maailman ja oppia niistä”, kanavalta kerrotaan.

National Geographic huomauttaa, että sarjaa ei ole vielä alettu kuvata ja siitä tehdyt oletukset ovat ennenaikaisia. Sarjan on tarkoitus tulla ruutuihin vuonna 2019.

Lue myös: Vegaaneja haukkunut Gordon Ramsay julkaisi kuvan kasvispitsasta - joutui lopulta poistamaan twiitin

Lähteet: Insider, Eater

Kilpailut

Uusimmat