Kuva: Getty Images

Kris Jenner julkaisi kuvan sairaalasta:”Toivottavasti kaikki meni hyvin!”

04.08.2018 08:15 - Janita Suojanen

Kardashian-klaanin äiti Kris Jenner on herättänyt huomiota mammografialaitteesta otetulla kuvallaan. Jennerin äidin tiedetään sairastaneen rintasyöpää.

Kris Jenner, 62, on julkaissut Instagramissa kuvan mammografialaitteesta. Hän haluaa postauksellaan nostaa tietoisuutta rintasyövästä ja kannustaa ihmisiä tutkituttamaan rintansa ajoissa.

”Niin tärkeää ja voi pelastaa elämiä”, Jenner kirjoittaa kuvan alla.

Kuva on kerännyt valtavan määrän kiitoksia ihmisiltä, jotka kertovat taistelevansa tai taistelleensa syöpää vastaan. Kommenttiosiossa monet kertovat kamppailun hävinneistä rakkaistaan ja toivovat Jennerin testin menneen hyvin.

Rintasyöpä koskettaa Jenneriä ja koko Kardashianin perhettä erityisen läheltä, sillä Jennerin äiti, Mary Jo Shannon, 84, on sairastanut ja päihittänyt syövän kahdesti. Jenner kirjoittaa myös useiden ystäviensä kamppailleen juuri rintasyövän kanssa. Lisäksi Khloen, Robin, Kourtneyn ja Kimin isä, Robert Kardashian, menehtyi syöpään 59-vuotiaana.

Kardashianit-sarjassa useasti vieraillut isoäiti MJ on kehottanut Jenneriä selvittämään geneettisen alttiutensa syövälle – ja Kris Jenner välitti kehotuksen eteenpäin omille lapsilleen.

Suomessa rintasyöpä on naisten yleisin syöpä: siihen sairastuu vuosittain noin 5000 naista. Elämänsä aikana rintasyöpään sairastuu noin joka kahdeksas nainen.

Myös missi Heidi Sohlberg, 37, on puhunut avoimesti syövästä, vuoden 2016 sairastumisensa jälkeen.

Sohlberg kertoi Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa, että syövästä puhuminen teki hänestä monelle lähestyttävämmän henkilön.

- Syöpädiagnoosi muutti asiaa. Kun olen puhunut asiasta julkisesti, olen saanut valtavan määrän positiivista palautetta ihmisiltä. Nyt ihmiset tulevat jopa halaamaan minua kadulla ja kertovat omia kokemuksiaan, Solhberg kertoo. 

- En ole niitä ihmisiä, jotka uskovat henkimaailmaan, mutta niin hirveeltä kuin se kuulostaakin, minun oli tarkoitus sairastua ja käydä se läpi. Pystyin auttamaan muita ihmisiä. Paras palaute tuli varmasti, kun syöpäpolilla minua vastaan tuli pari naista. He kiittivät siitä, että olin rohkeasti lähtenyt kaljuni kanssa ulos. He kertoivat, etteivät olisi uskaltaneet ilman minun esimerkkiäni lähteä kiiltävien kaljujensa kanssa ulos, Sohlberg muistelee. 

Vaikka rintasyöpä koskettaa huomattavaa määrää suomalaisnaisista, sen ennuste on erinomainen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan jopa 90 prosenttia rintasyövän sairastaneista naisista on elossa viiden vuoden kuluttua diagnoosista.

Lue myös: Heidi Sohlberg rintasyövästään: "Niin hirveältä kuin se kuulostaa, minun oli tarkoitus sairastua"

Lue myös: Kris Jennerin kuva puhuttaa - mihin katosi toinen jalka?

Lähde: APlus, Heavy, ENews

Kilpailut

Uusimmat