Kuva: Mikko Räsänen

Eevi Teittinen julkaisi henkilökohtaisen blogikirjoituksen: Pelkää lapsettomuutta

18.08.2018 16:15 - Rea Tallgren

Rankka urheilutausta on saanut Teittisen miettimään, onko hänen mahdollista saada lapsia. Pelkoon vaikuttaa myös lapsettomuuden yleisyys.

Eevi Teittinen on urheilun ja fitneksen ammattilainen. Tänä kesänä yhteisen omistusasunnon vapaaottelija Teemu Packalénin kanssa ostanut kaunotar kirjoittaa tuoreessa blogikirjoituksessaan miettineensä usein, voiko hän tulla raskaaksi. Rankka laji saattaa jättää jälkensä, jotka paljastuvat myöhemmin esimerkiksi lapsettomuutena. Myös Teittinen on kokenut lajin lieveilmiöitä esimerkiksi kuukautisten poisjäämisenä. 

"Kuukautiset ovat hyvä asia ja minun kohdallani ne olivat katkolla ensimmäisenä vuotena 3 kuukautta, toisena 6 kuukautta. Se “kuului asiaan”, koska rasvaprosentti oli niin alhainen. Kehoni oli täysin palautunut kisaamisesta ja dieetistä kahden vuoden jälkeen, jolloin hormonitoiminta normalisoitui ja palautui säännölliseksi. Onneksi myös monissa tapauksissa hyvällä “kuntoutuksella” (ravinto, henkinen tasapaino, stressitasojen normalisointi, oikeat ravintolisät, aika) on saatu tasapaino palautettua riittävälle tasolle, jotta raskaaksi on mahdollista taas tulla", Teittinen kirjoittaa. 

Teittinen kertoo ymmärtäneensä lapsettomuuden olevan melko yleistä. 

"Tuntuu että monet haluaisivat, mutta esteitä löytyy enemmän kuin ratkaisuja. En itse sulkisi pois adoptoimista, mutta silti ensisijaisesti toivoisin kykeneväni itse tulemaan raskaaksi. Se on hienoin lahja mitä elämä voi tarjota. Onneksi tänä päivänä on tarjolla myös loistavia hoitomenetelmiä", Teittinen kirjoittaa. 

Hän summaa myös, että vaikka ei itse aio enää kisata lajissaan, on hänen avomiehellään kilpaura siinä vaiheessa, ettei lasten yrittäminen ole vielä ajankohtaista. 

"Kun itse kilpailin, siirtyi ajatus perheestä väistämättä. Nyt se ei ole ajankohtainen toisen toimesta, mutta ymmärrän hyvin miksi. Keskittyminen ja läsnäolo ovat ykkösjuttuja meille molemmille. Kun urheilu ja perhe ovat arvomaailmassa ylhäällä, sitä haluaa antaa molempiin kaiken mahdollisen. Kaikki siis aikanaan", Teittinen summaa. 

Lue koko koskettava kirjoitus tästä

Lähde: Eevi Teittisen blogi

Kilpailut

Uusimmat