Kuva: Sub

Tänään tv:ssä: Tarantinon väkivaltainen debyyttiohjaus - tekoveri muodosti ongelman kuvauksissa

28.08.2018 07:15 - Iiro Myllymäki

Reservoir Dogs on noussut kulttimaineeseen.

Quentin Tarantino on yksi maailman tunnetuimmista ja kiistellyimmistä ohjaajista. Miehen väkivaltainen tyyli jakaa mielipiteitä, ja väkivalta oli näkyvässä roolissa jo miehen ensimmäisessä kokopitkässä ohjaustyössä Reservoir Dogs. Kyseinen elokuva julkaistiin vuonna 1992, ja sittemmin se on saavuttanut suuren kulttistatuksen.

Gangsteridraama kertoo epäonnistuneen ryöstökeikan tehneestä rikollisporukasta ja heidän välisistään välienselvittelyistä. Elokuva sai heti ilmestyessään hyviä arvosteluja, ja yli 25 vuotta ilmestymisensä jälkeen se on edelleen suuressa suosiossa. Leffa löytyy IMDB-sivuston 250 parhaiten arvioidun elokuvan listalta sijalta 76. Quentin Tarantino sai kunnon läpimurtonsa Reservoir Dogsia seuranneella elokuvallaan Pulp Fiction, joka ilmestyi vuonna 1994.

Reservoir Dogs -elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Harvey Keitel, Tim Roth ja Michael Madsen. Harvey Keitel oli avainroolissa koko elokuvan syntymisen suhteen. Hänen on kerrottu löytäneen Tarantinon käsikirjoituksen ja vakuuttuneen siitä niin paljon, että hän suostui mukaan elokuvan osatuottajaksi. Tämän myötä elokuvaa oli helpompi markkinoida isoille elokuvastudioille.

NME kertoo erikoisena faktana elokuvan kuvauksista, että väkivaltaisessa leffassa käytetty tekoveri muodostui ongelmaksi. Elokuvan kuvauspaikalla Los Angelesissa sijaitsevassa varastossa tuli niin kuuma, että tekoveri jähmettyi ja liimasi näyttelijä Tim Rothin usein lattiaan.

- Meidät piti usein pestä vesiletkulla parkkipaikalla päivän päätteeksi, Roth on muistellut.

Reservoir Dogs
21.00

Sub

Lue myös: Quentin Tarantino kuristi näyttelijä Uma Thurmania ja sylki tämän kasvoille: 'Hän pyysi sitä itse'

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat