Kuva: Ava

Tänään tv:ssä: Palkittu ja kehuttu scifi-leffa - Matt Damonin roolisuoritusta ylistetty laajalti

31.08.2018 07:15 - Iiro Myllymäki

Yksin Marsissa -elokuva sai seitsemän Oscar-ehdokkuutta.

Yksi vuoden 2015 kehutuimmista ja katsotuimmista elokuvista oli Ridley Scottin ohjaama Yksin Marsissa (englanniksi The Martian). Matt Damon tähdittää scifi-elokuvaa astronautti Mark Watneyn roolissa. Elokuvan suomenkielisen nimen mukaisesti Watney jää tutkimusmatkalla yksin Marsiin, kun muut miehistön jäsenet luulevat hänen kuolleen ja lähtevät kotimatkalle ilman häntä. Tästä alkaa selviytymistaistelu, jossa Watneyn kekseliäisyys ja sinnikkyys punnitaan. Elokuva perustuu Andy Weirin samannimiseen romaaniin.

Yksin Marsissa keräsi ylistäviä arvioita ilmestyessään. Sitä kiiteltiin Ridley Scottin uran parhaaksi, ja monen mielestä Matt Damon tekee elokuvassa uransa parhaan roolin. Ammattimaisia kritiikkejä yhteen kokoavalla Rotten Tomatoes -sivustolla kerrotaan, että peräti 91 prosenttia elokuvan arvosteluista on ollut positiivisia.

Leffa sai peräti seitsemän Oscar-ehdokkuutta, muun muassa parhaan elokuvan ja parhaan pääosanesittäjän kategorioissa. Elokuva ei kuitenkaan voittanut yhtään Oscaria, mutta sen sijaan Golden Globe -gaalassa leffa palkittiin parhaan elokuvan palkinnolla komedia- ja musikaalielokuvien kategoriassa. Matt Damon puolestaan voitti kyseisessä gaalassa parhaan miesnäyttelijän palkinnon komedia- ja musikaalikategoriassa.

Elokuva oli myös yleisömenestys. Maailmanlaajuisesti se tuotti lipputuloja 540,4 miljoonan euron verran.

Yksin Marsissa
klo 23.00
Ava

Lue myös: Matt Damon puhui seksuaalisesta häirinnästä - #metoo-kampanjan käynnistäjä tyrmäsi heti

Lähteet: IMDB, Box Office Mojo, Rotten Tomatoes

Kilpailut

Uusimmat