Kuva: AOP

Matt Damon puhui seksuaalisesta häirinnästä - #metoo-kampanjan käynnistäjä tyrmäsi heti

16.12.2017 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Matt Damonin on katsottu vähätelleen kommenteillaan naisten kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä.

Näyttelijä Matt Damon, 47, on ottanut kantaa Hollywoodia ravistelevaan ahdisteluskandaaliin. Miehen on tulkittu puolustelleen koomikko Louis CK:tä, joka on myöntänyt masturboineensa naisten edessä vasten heidän tahtoaan. Nyt yksi #metoo-kampanjan aloittaneista naisista, Alyssa Milano, on vastannut Damonin kommentteihin Twitterissä.

ABC:n haastattelussa Matt Damon puhui siitä, että seksuaalista väkivaltaa on monen tasoista eikä kaikkia tapauksia tulisi niputtaa yhteen.

- Uskon, että tällaisessa käytöksessä on laaja kirjo. Siinä on eroa, taputtaako jotakuta pyllylle vai raiskaako tai hyväksikäyttääkö lasta. Kaikki näistä teoista tulee tuomita ja hävittää pois, mutta niitä ei tule niputtaa yhteen, Damon sanoi.

Tämän jälkeen mies kommentoi Louis CK:n tapausta antamalla hänelle tunnustusta siitä, että hän on avoimesti myöntänyt toimineensa väärin. Damon myös sanoi, että kukaan ei ole täydellinen ja että Lois CK tuskin tulee toistamaan epäasiallista käytöstään enää.

Alyssa Milano (kuva: AOP)

Jotkut ovat tulkinneet Damonin vähättelevän puheillaan naisten kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä. Näyttelijä Alyssa Milano on kirjoittanut oman vastineensa miehen puheille Twitter-viesteissä.

”Olen joutunut uhriksi mainitsemasi seksuaalisen häirinnän kirjon jokaisella asteella. Ne kaikki satuttavat. Ja ne kaikki ovat yhteydessä patriarkaattiin, johon on kietoutunut naisvihan normalisointi, hyväksyminen ja jopa siihen kannustaminen. Emme ole raivoissamme, koska joku on tarttunut perseeseemme joskus. Olemme raivoissamme, koska meille on uskoteltu, että tämä on normaalia”, Milano kirjoittaa.

Nainen vertaa seksuaalisia väärinkäytöksiä syöpään, jota sitäkin on eri asteista, mutta kaikki niistä kuitenkin luokitellaan syöväksi. Milanon lisäksi myös muun muassa Damonin entinen naisystävä Minnie Driver on kritisoinut miehen kommentteja ja kirjoittanut miehen olevan osa ongelmaa eikä osa ratkaisua.

Lue myös: Salma Hayek elokuvatuottaja Harvey Weinsteinistä: Ehdotti suuseksiä ja halusi katsoa minua suihkussa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat