Kuva: Pixabay

Tänään tv:ssä: Oili, 4, vietti 100 ensimmäistä päivää teho-osastolla - iloinen lapsi yllätti kaikki

08.09.2018 07:15 - Katariina Auvinen

Elossa 24h seuraa terveydenhuollon ammattilaisten ja potilaiden elämää ympäri Suomea.

Sairaalasarja seuraa sairaanhoidon ammattilaisten arkea ja potilaita ympäri Suomea. Tänään päästään seuraamaan nelivuotiasta Oilia, joka vietti elämänsä sata ensimmäistä päivää teho-osastolla keskosena. 

Tuolloin huomattiin, että Oililla on vakavia kehityshäiriöitä. Pienen vauvan äänihuulet eivät toimineet normaalisti, jonka vuoksi niin puheentuotanto kuin syöminenkään ei meinannut onnistua. Nykyisin Oili saa osittain ruokansa vieläkin nenä-mahaletkun kautta. 

Ikävistä tapauksista huolimatta pieni Oili on hyvin iloinen. Hän yllätti kaikki alkamalla puhumaan kuusi kuukautta sitten. 

- Oili huusi meille kerran yöllä, että äiti olen niin iloinen, että olen syntynyt tähän perheeseen, äiti kertoo. 

Sarjassa hypätään myös lääkäri Marjo Niskasen matkaan, joka teki ison elämänmuutoksen. Hän jätti lääkärin virkansa Riihimäellä ja muutti Ivaloon. 

- Työ on täällä valtavan mielekästä. Täällä saa tehdä sellaista oikeaa yleislääkärin työtä. Päivystämme täällä Ivalossa 24/7, koska lähin keskussairaala on 300 kilometrin päässä. Etäisyydet tekevät tästä hankalaa, Niskanen myöntää. 

Sen lisäksi jaksossa tutustuaan Iirikseen, joka on 22-vuotias nuori nainen. Hän sai kaksi vuotta sitten tietää, että hän sairastaa haavaista paksusuolentulehdusta. Sairaus on vienyt hänet moniin leikkauksiin ja tähystyksiin, mutta se ei ole nuoren naisen elämänhalua heikentänyt. 

Lue myös: Krista teeskenteli olevansa hammaslääkäri kuusi vuotta - karmea virhe paljasti naisen

Elossa 24h
TV1
Klo 15.10

Kilpailut

Uusimmat