Kuva: Jussi Kaasinen

Nina Tapio Annassa viimeisestä keskustelusta Hanna-Riikan kanssa: "Sä voit lähteä, me pärjätään"

06.09.2018 13:09 - Katariina Auvinen

Näyttelijä ja laulaja Hanna-Riikka Siitonen menehtyi 23. heinäkuuta.

Muun muassa Uusi Päivä -ohjelmasta tuttu Hanna-Riikka Siitonen menehtyi heinäkuussa 47-vuotiaana. Hän oli sairastanut kilpirauhassyöpää vuodesta 2000 lähtien. Naisen kuolema oli kova paikka hänen läheisilleen, joista yksi on laulaja Nina Tapio, 46.

Tapio ja Siitonen olivat olleet ystäviä jo vuosikaudet ja he tulivat tunnetuiksi muun muassa Taikapeili-yhtyeestä. Tapio kertoo Anna-lehdelle, että hänestä tuntuisi, kuin olisi menettänyt sisarensa. Laulaja paljastaa myös, että viimeinen kevät oli vaikea Hanna-Riikalle.

Väsymys näkyi Siitosen olemuksessa jo viime vuonna, kun Taikapeili teki muutaman keikan.

- Oli äärirajoilla, että pystyimme tekemään ne keikat. Ulkopuoliset eivät varmasti tajunnee, millaista Hanna-Riikan todellisuus oli, Tapio myöntää. 

Kaikki piti suunnitella tarkasti, koska Hanna-Riikka Siitosen keho oli väsynyt; nukkumiset, tauot, lääkitykset ja liikkuminen lavalle. Portaita ei esimerkiksi saanut olla, koska niiden kiipeäminen kesti Siitoselta kauan. 

Helmikuussa 2018 Uusi Päivä -ohjelman Instagram-sivuilla kerrottiin, että Hanna-Riikka Siitonen tulisi jäämään sairauslomalle. Nina Tapiolla oli itsellään hektinen kevät meneillään. Hän keikkaili ja oli saanut juuri roolin musikaalista. Tapio kävi tapaamassa ystäväänsä kuitenkin niin paljon kuin pystyi. 

Viimeinen tapaaminen oli kaksi päivää ennen Siitosen kuolemaa. Tuolloin Siitonen oli jo saattohoitokodissa. Tapio kuvailee, että tapaamisella ei paljon puhuttu, mutta tärkeimmät asiat saatiin sanottua. 

- Hanna-Riikka sanoi minulle: "Nippe, mistään ei olisi tullut mitään ilman sua.." Ja minä sanoin hänelle: "Sä voit lähteä, me pärjätään. Asiat hoituu täällä, älä murehdi. Mä olen Jannen, Vienon ja vanhempien elämässä mukana. "

Tapio kertoo, että vaikka kuolemasta on kulunut vain vähän aikaa, hänestä tuntuu tärkeältä puhua ystävästään. 

-Pystyn vieläkin tuntemaan Hanna-Riikan läsnäolon. Se johtuu varmasti siitä, että koen jatkuvasti tilanteita, joissa tiedän, mitä hän sanoisi ja tekisi. Tapio kiteyttää. 

Lue myös: Nina Tapio julkaisi herkän kuvan Hanna-Riikka Siitosesta: "Ikävä on suunnaton"

Lähde: Anna 

Kilpailut

Uusimmat