Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Nimetön uhkailija uhosi tappavansa Niina Backmanin ja ottavansa hänen lapset: "Asia viedään eteenpäin"

18.09.2018 16:00 - Henna Koste

Radiojuontajat Niina Backman ja Anssi Honkanen saavat päivittäin runsaasti palautetta. Tänään he saivat viestin karuimmasta päästä.

Radio Novan Iltapäivää juontavat Niina Backman ja Anssi Honkanen tunnetaan hersyävästä huumoristaan ja vahvoista mielipiteistään. Suomalaisen radion suosituimpaan iltapäiväohjelmaan tulvii viestejä joka päivä - joukossa on kehuja, keskustelua ja solvauksia. Tänään viestilaatikkoon kolahti kuitenki poikkeuksellisen karu viesti. 

"Se miksi teidät haukuttiin eilen on teidän oma syy. Te v*ttuilette, kun keräättte niitä ihmisten reaktioita jonnekkin vitun flässiin. Niina ja Anssi varokaa liikkumasta kaupungilla, kun mä nään teidän p*skasen lärvinne, hakkaan teidät molemmat niin p*skaksi, että teistä ei jää mitään jälkeä, lopuksi poltan teidän ruumiinne, siihen loppuu tää paska ohjelma. Niina, haen sun lapset!

Vesku"

- Sama tyyppi uhkasi kesällä hakata minut vihanneskuntoon sairaalaan ja silloin mietin, pitäisikö asia viedä eteenpäin. Annoin olla. Nyt hän ottaa minut ja Anssin molemmat käsittelyyn. Silloin, kun lapset vedetään mukaan, mennään yli rajojen. Olen h*lvetin vihainen, vaikka tiedostan, että palautteen kirjoittajalla ei voi olla kaikki hyvin, Niina sanoo.

Anssi huomauttaa, että kriittiset viestit ovat hyvä asia.

- Kritiikkiä voi kirjoittaa asiallisesti ja toista ihmistä kunnioittaen. Meidät saa haukkua ihan lyttyyn, se on sallittua. Senkin voi tehdä olematta asiaton. Haluaisin sanoa kaikille kriittisen palautteen potentiaalisille lähettäjille, että se menee kaikista parhaiten perille silloin, kun kirjoitat sen hyvin argumentein ja asiallisesti. Jos aloitat sen "Hei v*tun p*askapää, sä oot ruma", sitä ei oteta tosissaan. Siihen käytetään turhaa energiaa, koska nauramme niille, Anssi painottaa. 

Hän korostaa, että asialliset viestit otetaan aina vakavasti.

- Kun oksentaa omaa pahaa oloa toisten päälle, se ei auta meitä kehittymään ammattilaisina. Netissä keskustellaan muka anonyymisti, mutta omilla profiilikuvillaan ja viestit ovat tuota tasoa. Se on pelottava esimerkki teineille ja lapsille. Kirjoittamastaan pitää ottaa vastuu, Niina sanoo.

Tällä kertaa uhkausviesti ei jää vain lojumaan palautelaatikkoon.

- Viemme asian eteenpäin poliisille ja tästä tehdään rikosilmoitus. Ehkä hän miettii tulevaisuudessa, miten viestejä kirjoitetaan, juontajat toteavat. 

Lue myös: Suosikkijuontaja liikuttui kyyneliin lapsensa opettajan sanoista - "Siinä kiteytyy kaikki"

Kilpailut

Uusimmat