Suosikkijuontaja liikuttui kyyneliin lapsensa opettajan sanoista - "Siinä kiteytyy kaikki"

07.05.2018 18:30 - Henna Koste

Myös Niina Backman sai arvokkaan muistutuksen tavatessaan ekaluokkalaisen poikansa opettajan.

Radio Novan Iltapäivän Niina Backmanin mielessä on pyörinyt viime päivinä miellyttävä lause.

- Tapasin viime viikolla ensimmäistä luokkaa lopettelevan poikani opettajan. Se on jokavuotinen tapaaminen, jossa käydään läpi, miten vuosi on mennyt, Niina kertoo.

Keskustelussa vahvistui, että poika on innostunut matematiikasta ja oppinut lukemaan hyvin. Keskittymisessä on pientä petrattavaa. Kaikkiaan ensimmäinen kouluvuosi oli sujunut mainiosti.

- Tunnin jälkeen opettaja otti poikaani käsistä kiinni, katsoi silmiin ja sanoi: "Muista, sä kelpaat", liikuttunut Niina kertoo. 

Kun hän lähti poikansa kanssa luokasta, kyyneleet valuivat ja oli hankala puhua. 

- Mietin onko kukaan koskaan sanonut minulle, että "Muista Niina, sinä kelpaat" ja kuinka tärkeää on, että kelpaat itsellesi, juontaja pohtii. 

Niina kertoo, että hänen pojallaan on ollut vuoden mittaan epävarmuuden hetkiä luokan edessä esiintymisestä ja yhteisistä lauluhetkistä, mikä on äidinkin mielestä täysin normaalia ja inhimillistä. 

- Kun opettaja sanoi ne sanat, pienenin itse pikkulapseksi. Mietin, että sanoisipa joku minullekin noin. Se on parasta, mitä voi kuulla. Tuostahan kaikessa on kysymys: että kokee olevansa itselleen arvokas, Sitä kautta minäkuva vahvistuu ja itsetunto kasvaa. Aikuisenakin taistelee epävarmuuksien kanssa. Siinä kiteytyy kaikki, Niina korostaa.

Vielä muutaman päivän jälkeenkin keskustelusta, Niina muistutti poikaansa muutamaan otteeseen sanomalla arvokkaat sanat.

Kuuntele Radio Novan Iltapäivää maanantaista torstaisin kello 14-18. 

Lue myös: Saako sydänsurujen vuoksi saikuttaa? Mielipiteet jakautuivat rajusti Radio Novan iltapäivässä

Kilpailut

Uusimmat