Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Suomalaisjuontajien saama törkypalaute johti rikosilmoitukseen - tapauksella tärkeä opetus

20.09.2018 19:13 - Henna Koste

Radiojuontajat Niina Backman ja Anssi Honkanen muistuttavat, että vaikka nykyisin on helppo lähettää nimettömiä viestejä, on niistäkin kannettava vastuu.

Radio Novan Iltapäivästä tutut Niina Backman ja Anssi Honkanen keskustelevat päivittäin radioaalloilla päivän polttavista aiheista, huumoria unohtamatta. Tuoreella YouTube-videollaan kaksikko marssii kuitenkin Pasilan poliisitalon ovista ulos. Syynä tähän on heille aiemmin tällä viikolla tullut uhkausviesti. 

Videolla radiojuontajat lukevat yhden päivän aikana tullutta palautetta. Tässä videossa he keskittyvät tärkeästä syystä kuitenkin vain negatiivisiin viesteihin. 

"Kasvata perkele sitä otsatukkaa Backmanni. Ethän sä voi näyttää tolta"

"Olithan sä silloin Rennen (NRJ Aamupojat) se ohjelman ämmä, mut olihan toi homoneekeri-Toivolan puolustaminen aivan floppi. Mitä v*ttua sä niinku meinasit? Oot sä joku v*tun homoneekeriliiton mesenaatti?", Niina lukee Anssille kirjeitse tullutta palautetta. 

"Ota nyt se sormi pois sieltä Backmanin perseestä vai valuuks sen nesteet lattialle muuten, kun kolmen kersan jälkeen paikat on niin rikki, ettei mikään pysy sisällä?", viesti jatkuu. 

"Ihan aikuisten oikeesti, lopettakaa tuo mielipuoliselta kuulostava nauraminen iltapäivälähetyksissä. Olette jo aikuisia, eikä tuollainen teinimäinen räkättäminen kuulu aikuisille ihmisille. Te ette yllä aamutoimittajien tasolle hauskuudessa milloinkaan."

Viimekseksi Niina ja Anssi lukevat palautteen, jonka vuoksi he kävivät poliisilaitoksella tekemässä rikosilmoituksen. 

"Se miksi teidät haukuttiin eilen on teidän oma syy. Te v*ttuilette, kun keräättte niitä ihmisten reaktioita jonnekkin vitun flässiin. Niina ja Anssi varokaa liikkumasta kaupungilla, kun mä nään teidän p*skasen lärvinne, hakkaan teidät molemmat niin p*skaksi, että teistä ei jää mitään jälkeä, lopuksi poltan teidän ruumiinne, siihen loppuu tää paska ohjelma. Niina, haen sun lapset!

Vesku"

Niina kertoi aiemmin, että lapsien vetäminen tämäntyyppiseen viestiin mukaan, ylitti kaikki rajat. Anssi toteaa, että vastaavia törkyviestejä on internet ja keskustelupalstat täynnä. 

- Kannattaa aina muistaa, että vaikka tällaisen viestin kirjoittaisi läpälläkin, niin sinun pitää aina pystyä ottamaan vastuu sanoistasi. Kannattaa miettiä tarkkaan. Uskon, että tässä tämä Vesku, varsinkin viranomaisen ottaessa yhteyttä, toivottavasti ymmärtää, että tällaisia ei kannata edes leikillään lähettää, Anssi korostaa. 

Niina kertoo, että poliisi hoitaa asiaa tästä hetkestä eteenpäin. 

Katso kooste törkypalautteista alta.

Lue myös: Nimetön uhkailija uhosi tappavansa Niina Backmanin ja ottavansa hänen lapset: "Asia viedään eteenpäin"

Kilpailut

Uusimmat