Kuva: Emmi Moilanen

Maija Vilkkumaa ajeli surutta ilman ajolupaa - autokoulua kestänyt lähes 30 vuotta

25.09.2018 18:15 - Katariina Auvinen

Nainen avautui pitkään kestäneestä autokoulutaipaleestaan Sadun Sunnuntaivieras -osiossa.

Laulaja Maija Vilkkumaan Satumaatangosta tulee ensi vuonna kuluneeksi 20 vuotta, mutta sitä pidempääkin nainen on kamppaillut ajokortin saamisen kanssa. Laulaja kertoi asiasta Iskelmän Satu Kotoselle Sadun Sunnuntaivieras -haastattelussa. 

Kotonen oli lukenut vuonna 2005 ilmestyneen Maija Vilkkumaa -kirjan, jossa puhuttiin pitkästä autokoulutaipaleesta. 

- Autokouluni alkoi vuonna 1994, kun menin ensimmäisille tunneille. Suoritin ajotunteja ja ensimmäisen inssin ajoin vuonna 1999, mutta se ei mennyt läpi, Vilkkumaa muistelee. 

Toisella kertaa kuitenkin tärppäsi ja ensimmäisen vaiheen ajokortti oli Vilkkumaalla taskussa vuonna 2000. 

- Sain paljon lisälykkäyksiä kakkosvaiheeseen, mutta se piti viimeistään ajaa vuonna 2004. Kävin suorittamassa toisen vaiheen, mutta en ikinä hakenut uutta ajokorttia, koska luulin että jossain on rekisteri, josta näkisi voimassa olevan korttini. Näin ei kuitenkaan ollut, hän kertoo. 

Vilkkumaa oli ajellut jo hyvän tovin vanhentuneella ajokortilla. 

- Se oli aikamoinen järkytys, kun tajusin erheeni. Ymmärsin, että saan karmeat sakot, jos vielä ajelen vanhentuneella kortilla. Marssin vasta 2011 poliisiasemalle kaikkien papereideni kanssa, vain saadakseni tietää, että minun pitää suorittaa teoriakoe ja ajaa inssiajo uudelleen, hän sanoo. 

Laulaja otti pari ajotuntia, mutta ajo-opettajan mukaan hänen ei tarvitsisi olla huolissaan ajamisesta, se sujui mutkattomasti. Vielä naisella ei ole pysyvää ajokorttia taskussaan, koska inssiajoon ei ole tullut mentyä. 

- Autokouluni on kestänyt lähes 30 vuotta. Toisaalta asun kyllä sellaisessa paikassa, että en tarvitse autoa, mutta pidän kyllä ajamisesta, joten toivottavasti saan autokoulun suoritettua edes muutaman vuoden kuluessa. 

Lue myös: Ivana Helsinki -merkin Paola Suhonen siskostaan: "Olen ajatellut, että lähdemme eri teille"

Kuuntele koko Maija Vilkkumaan haastattelu RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Kilpailut

Uusimmat