Kuva: Senja Rapila

Ivana Helsinki -merkin Paola Suhonen siskostaan: "Olen ajatellut, että lähdemme eri teille"

20.05.2018 14:15 - Katariina Auvinen

Sisarukset perustivat merkin kaksikymmentä vuotta sitten.

Iskelmän Satu Kotosen sunnuntaivieraana on tällä kertaa muotisuunnitelija ja Ivana Helsinki -tuotemerkin toinen perustaja, Paola Suhonen. Suhonen perusti siskonsa, Pirjon, kanssa tuotemerkin tasan kaksikymmentä vuotta sitten. Kotonen tiedustelee, miten pari on pystynyt työskentelemään yhdessä näinkin kauan. 

- Meillä toimii se dynamiikka toistemme kanssa. Välillä riidellään ja vedetään toisiamme tukasta, nykyisin näinä vuosina vähemmän, mutta meillä on niin suorat välit, ettemme säästele itseämme siinä, hän kertoo RadioPlayn podcastissa Kotoselle. 

Suhonen kuitenkin myöntää, että ei ole yhtä tai kahtakaan kertaa, kun hän on miettinyt luopuvansa koko hommasta. 

- Totta kai huonoina hetkinä olen ajatellut, että tämä on viimeinen kerta, kun työskentelen Pirjon kanssa, laitan koko Ivana Helsingin pakettiin ja lähdemme eri teille, Suhonen kertoo. 

Hän kertoo, ettei tosissaan tietäisi kenen muun kanssa pystyisi työskentelemään. 

- Meillä on kuitenkin niin samanlaiset eettiset arvot ja samankaltainen työmoraali, että sovimme niiltä osin erinomaisesti yhteen, Suhonen mainitsee. 

Suhosen isä on 80-vuotias, mutta jakelee vielä tyttärilleen innolla neuvoja. Isä on ollut mukana vaateteollisuudessa jo 1950-luvulta lähtien. 

- Hän on kyllä sellainen mentori ja guru, jonka neuvoja kuunnellaan. Totta kai pienellä suodatuksella. Hän kyllä pitää meidät Ivanan tytöt pullissa. Yleensä hän tulee käymään toimistolla ja tuo mukanaan herkkuja, jotka hän on ostanut konditoriasta, Suhonen nauraa. 

Puhui itsensä päärooliin jo kolmevuotiaana

Suhonen on aina tiennyt, että haluaa työskennellä luovien asioiden parissa. Hän esimerkiksi rakasti tehdä partioon suunnistusratoja ja suunnitella kilpailuja. Sen lisäksi hän muistaa kirkkaasti yhden ensimmäisen luovan muiston lapsuudestaan. 

- Me olimme siskoni kanssa samassa kirkon kerhossa, jossa esitimme Sinipiika-nimisen metsäkuvaelman. Sisareni pääsi esittämään pääroolia, mutta en sulattanut tätä, joten puhuin sinnikkäästi itseni niin, että pääsin myös esittämään pääroolia, hän muistaa. 

Suhonen kertoi olleensa kolmevuotias kuvaelman aikoihin. 

Kuuntele koko jakso  täältä . Linkin kautta löydät myös muut sunnuntaivieraat. 

Lue myös: Saara Aalto pelkäsi uusia sosiaalisia tilanteita: "Mietin, mitä muut ajattelevat"

Kilpailut

Uusimmat