Kuva: Emmi Moilanen

Lauri Tilkanen paljastaa yllättäviä faktoja Olavi Virta -elokuvasta - voi jäädä katsojalta huomiotta

28.09.2018 15:45 - Henna Koste

Lauri Tilkanen hyppäsi Olavi Virran saappaisiin.

Näyttelijä Lauri Tilkanen, 30, näyttelee pääroolin Olavi Virta -elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Mies kuvailee Olavi Virran rooliaan haastavaksi, mutta mieleiseksi työksi.

- Tuo aika kausi on todella tyylikäs vaatteineen, autoineen ja kaikkineen. Tämä oli siisti aikamatka, Tilkanen kuvailee. 

Hän toteaa, että elokuvan puitteet oli haastava toteuttaa. 

- Se on tosi tarkkaa, että jokainen yksityiskohta on mietitty. Roskatkin kadulla on 50-luvun tupakka-askeja tai muuta. Se on tärkeää. On vaikeaa löytää sellaisia kuvauspaikkoja, joissa ei näy antennimastoja. Suuri osa kuvauksista tehtiin studiossa. Asunnot oli rakennettu tarkasti alkuperäisen pohjapiirustusten mukaan, Tilkanen kertoo. 

- Esimerkiksi kuvauksiin haluttiin samanlainen kaasuhella, mikä Olavillakin oli. Se tilattiin Jenkeistä. Se puksutti laivan kyydissä monta viikkoa, että saatiin sellainen. Se oli aikanaan ensimmäinen jenkkiläinen kaasuhella. Olavi Virta oli aikaansa edellä, hänellä oli viimeisimmät vempeleet - autot, ensimmäinen sähkösauna kerrostalossa ja jääkaappi pakastinlokerolla, Tilkanen sanoo. 

Musiikki oli luonnollisesti isossa osassa laulajalegendan elämäkerrassa. 

- Elokuvassa mennään pääosin Olavi Virran alkuperäisellä äänellä, koska kukaan ei pääse samaan tasoon. Kappaleet piti tietenkin opetella samalla tavalla hengitystekniikasta lähtien. Kuvauksissa lauloin taustanauhan päälle. Pyrin siihen, että tein sen hyvin tarkkaan, että se pysyy synkassa, kertoo Teatterikorkeakoulussa musiikkiteatteriin erikoistunut Tilkanen. 

Lue myös: Lauri Tilkanen tähdittää Olavi Virrasta kertovaa elokuvaa

Kilpailut

Uusimmat