Kuva: Shutterstock

Bauer Media kotimaisen musiikkimuseo Famen yhteistyökumppaniksi

02.10.2018 18:30 - Emmi Moilanen

Bauer Media on solminut kolmevuotisen yhteistyön kotimaisen musiikkimuseo Famen kanssa. Museo avataan syksyllä 2019.

Syksyllä 2019 Helsingin Pasilaan avattavan kauppa- ja elämyskeskus Triplan yhteyteen rakennetaan myös kotimainen musiikkimuseo Fame. Museo esittelee suomalaista musiikkia ja musiikintekijöitä laajasti genre- ja tyylirajat ylittäen. Museon yhtenä osana nähdään suomalaisen musiikin kunniagalleria, Finnish Music Hall of Fame.

Bauer Media on solminut kolmevuotisen yhteistyön Famen kanssa ja yhteistyö julkistettiin tänään, 2. lokakuuta, Kansallismuseossa pidetyssä tilaisuudessa, jossa nimettiin myös kymmenen ensimmäistä kunniagalleriaan nimettyä musiikkivaikuttajaa.

Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkasen mukaan museohanke on suomalaista musiikkia kehittävä ja edistävä kokonaisuus, jonka vuoksi musiikkimuseo onkin tervetullut lisä kotimaiseen kulttuurimaisemaan.

(kuva: Emmi Moilanen)

Tenkanen jatkaa, että suomalaisella musiikilla on luonnollinen rooli Bauer Median kotimaisilla radiokanavilla. Miehen mukaan erityisesti Radio Cityn, Radio Suomirockin ja Iskelmä -kanavan osalta luontevia yhtymäkohtia on löydettävissä museohankkeen kanssa runsaasti.

- Bauer Media on suomalaisen kaupallisen radiotoiminnan markkinajohtaja, ja koemme tässä roolissa jopa positiivisena velvollisuutenamme olla kumppanina tämänkaltaisissa hankkeissa.

- Famen kanssa teemme yhteistyötä sekä markkinointiratkaisuissa, että sisältöpuolella esimerkiksi erilaisten tapahtumien muodossa, Tenkanen kertoo tulevista suunnitelmista.

(kuva: Emmi Moilanen)

Kymmenen kunniagallerian nimeä julki

Suomalaisen musiikin kunniagalleriaan on valittu 14 suomalaisten rakastamaa artistia ja musiikintekijää. Kymmenen nimeä julkaistiin tänään tiistaina.

Galleria tulee esittelemään oopperalaulaja Aino Acktén, tanssiorkesteri Dallapén, sanoittaja Reino Helismaan, viulisti ja säveltäjä Konsta Jylhän, laulaja Katri Helenan, muusikko Toivo Kärjen, muusikko Juice Leskisen, laulaja Georg Malmsténin, säveltäjä Jean Sibeliuksen ja laulaja Olavi Virran uran eri vaiheita.

Katri Helena kertoo pääsyn kunniagalleriaan olevan merkittävä hetki.

- No tuntuuhan tämä niin mieltä ylentävältä, artisti iloitsee Voice.fi-sivuston haastattelussa.

Laulajan mukaan pitkän uran varrelle mahtuu monia upeita asioita. Ensimmäisenä artistin mieleen nousevat muun muassa Euroviisut, joissa hän on ollut edustamassa Suomea kaksi kertaa. Katri Helena ei kuitenkaan osaa vielä arvioida, mitä vaiheita hänen uransa varrelta tullaan kunniagalleriassa näkemään.

- Tässä historia havisee, monessakin mielessä, laulaja toteaa.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Suomirock, Radio City ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat