Kuva: Shutterstock

Penkkipunnerruksessa lukuisia ennätyksiä tehnyt Sami Huhtala: "Doping pitäisi sallia"

17.10.2018 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Sami Huhtalan mukaan dopingin vapauttamisen myötä kaikki olisivat samalla viivalla.

Mika Ilmén ja Taistelijat -podcastsarjassa tutustutaan suomalaisiin kamppailu- ja voimailu-urheilijoihin. Yksi keskusteluun osallistuneista on Sami Huhtala, toisin sanoen XL Sami, joka on maailmallakin erittäin menestynyt voimailija.

Penkkipunnerrusuransa aikana Huhtala on voittanut muun muassa seitsemän maailman mestaruutta sekä lukuisia Euroopan mestaruuksia.

Entinen voimailu-urheilija myöntää, että ajatusmaailma siitä, että lajissa käytetään paljon dopingia, ei ole lainkaan tuulesta temmattu.

- Ilman vippaskonsteja ei kyllä pärjää. Jos joku toisin ajattelee, niin hänen kannattaisi miettiä uudelleen. 1950-luvulla, kun kehitettiin ensimmäiset steroidit, niin sen jälkeen tulleet ennätykset on tehty niiden avulla. Sitä mieltä minä olen, Huhtala kertoo Ilménin haastattelussa.

- Siksi en ymmärrä sitä, miksi niistä aina puhutaan negatiivisessa mielessä, koska on pakko käyttää, jos haluaa menestyä.

Huhtala mukaan ennätyksiä ei nähtäisi missään lajissa, jos kaikki urheilijat olisivat puhtaita.

- Kuka kattoisi yleisurheilun MM-kisoja, jos siellä ei olisi sellaisia tuloksia kuin nyt on? Kaikki haluaa nähdä ennätyksiä.

Huhtalan mukaan doping pitäisikin sallia. Hän kuitenkin muistuttaa, että silloinkin järki täytyy pitää päässä.

- Doping pitäisi sallia. Silloin kaikki olisi samalla viivalla. Testit maksaa paljon, miksei niitä rahoja voi laittaa muualle, hän pohtii.

- Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että harrastelijat käyttää. Niitä tarvitsee, jos haluaa menestyä. Se, että pumppailee rautaa oman ulkonäön vuoksi ja käyttää, niin se on aika tyhmää. Siinä pitää tietää mitä tekee.

Mitä kaikkea Huhtalan elämään nykyään kuuluu, stand upin ja leffaroolien lisäksi? Sen saat selville, kun kuuntelet koko haastattelun alta.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele podcastin kaikki jaksot.

Kilpailut

Uusimmat