Kuva: Emmi Moilanen

Niina Lahtinen ei stressaa mokaamista liikaa: 'Minulla on legendaarisen huono pokka'

25.10.2018 11:15 - Emmi Moilanen

Maailmanlopun revyy -komediaa tähdittävä näyttelijä kertoo, että joskus omat vitsit naurattavat harjoitusten aikana eniten.

Näyttelijä ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen, 38, tähdittää tänään Linnanmäen Peacock teatterissa ensi-iltansa saavaa Maailmanlopun revyytä. Sketsikomedia pureutuu ajankohtaisesti yhteiskuntamme ongelmiin ja maailmanlopun pelkoon.

Lahtinen kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, ettei ole pitkään aikaan esiintynyt teatterilavalla sketsikomedian parissa. Ensi-iltaa hän on odottanut hyvillä mielin.

- Hirveän jännittyneesti ja innolla. Sketsikomediassahan on parasta, kun saa yleisön sinne paikan päälle. Pääsee hengittämään heidän kanssa sitä rytmiä ja sitä, että mikä tässä on hauskaa ja missä pitää makustella.

Lahtinen mainitsee myös jännittävänsä sitä, kuinka hänen pokkansa lopulta tulee pitämään.

- Minullahan on legendaarisen huono pokka. Olen taas muistanut sen, kun olen naureskellut harjoituksia läpi ja on naurattanut niin hirveästi, etten pääse eteenpäin ollenkaan. Sehän on tosi epäammattimaista hirnua siellä omille vitseilleen sitten, mutta riski on olemassa, Lahtinen naurahtaa.

Mitä jos lavalla jäätyy?

Lahtinen paljastaa, että pitkän uran varrelle on mahtunut yleisön edessä sattuneita mokia. Näyttelijä muistelee, että on esimerkiksi kaatunut selälleen kesken tanssiesityksen. Tilanteessa ei kuitenkaan auta muu kuin nousta reippaasti ylös.

- On siunaus, että alkaa olla jo tällainen komediennen maine. Jos kaadun, niin kaikki ajattelevat vain, että ”ah, hän tekee komiikkaa.”

Lahtinen kertoo myös, että niin sanottuja ”bläkäreitä,” eli tilanteita, jolloin vuorosanat unohtuvat täysin, käy aina silloin tällöin.

- Sitten sitä vaan räpeltää jotenkin siellä. Onhan minulla nyt harjoituksissa käynyt niin, että en vain muista mikä repliikki minulla oli. Sitten sanon ääneen, että nyt en yhtään muista mitä tähän tuli, ja sitten vastanäyttelijä auttaa eteenpäin tai joku huutaa sivusta, mutta esityksessähän ei niin voi tehdä.

Lahtinen huomauttaa, että myös tosi tilanteessa, shown aikana voi luottaa vastanäyttelijän hienovaraiseen apuun. Kollega voi antaa vuorosanoissaan vihjeen aihepiiriin, jota täysin unohtuneen repliikin oli tarkoitus koskea.

- Ei siinä auta sitten muuta. Kuten sellonopettajani kesällä minulle sanoi, että häpeällä siitä selviää, näyttelijä nauraa.

Lue myös: Niina, 37: "Äiti on opettanut minulle vahvan ja itsenäisen naisen mallia"

Kilpailut

Uusimmat