Kuva: Mikko Räsänen

Niina, 37: "Äiti on opettanut minulle vahvan ja itsenäisen naisen mallia"

22.11.2017 14:15 - Anna Hopi

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Niina.

"Rakkaus tarkoittaa minulle sitä, että tykkää olla jonkun ihmisen kanssa. Se, että haluaa viettää sen ihmisen kanssa yhdessä aikaa ja että tuo ihminen haluaa viettää sinun kanssasi aikaa. Rakkaus on myös sitä, että olette hyviä yhdessä - että juttu toimii. Rakastan läheisiäni, perhettä, lapsiani ja ystäviäni. Elämässäni on paljon hyviä tyyppejä."

"Olen saanut äidiltä vahvan ja itsenäisen naisen mallia. Äitini on pienikokoinen ihminen, ehkä 156 senttimetriä pitkä. Muistan, kun hän on kantanut yh-äitinä kauppakasseja. Olen ihaillut hänen vahvuuttaan. Olemme monesti päivitelleet sitä, miten itsenäisiä ja vahvoja naisia me Lahtisen naiset olemme. On hienoa, että minulla on ollut hänenlaisensa esikuva. Olen aina tiennyt, että äidille omat lapset ovat olleet kaikkein tärkeimpiä. Hän on jättänyt menonsa menemättä, kun lapsi tarvii apua. Äiti on edelleen auttanut todella paljon minua elämässäni. Viikonloppuna, kun tulin reissusta, huomasin, että äiti oli käynyt kotonani siivoamassa. Hän totesi, että halusi minun tulevan puhtaaseen kotiin."

"Minulla on kaksi lasta, joita rakastan hirveästi. Olen valmis tekemään paljon rakkauden eteen - siivoamaan esimerkiksi yrjöjä, terveisiä vaan vatsatautiseen kotitaloon. Olen kerran kerännyt esimerkiksi kasvot ripulissa vauvan vierestä. Äidinrakkaus teettää sitä, että joudut hoivaamaan lapsiasi vastenmielisissäkin oloissa."

"Ensirakkauteni päättyi traagisesti"

"Ensirakkauteni koin Riihimäellä. Asuimme siellä rivitalossa, kun rakastuin päätä pahkaa Hannuun. Terveisiä hänelle, missäpäin maailmaa hän ikinä vaikuttaakaan. Olin silloin viisivuotias. Samassa rivitalossa asui Janne Kataja, joka järjesti teemasynttärit. Synttäreiden teemana oli häät. Kaikki menivät naimisiin keskenään. Olin vaikuttanut asiaan niin, että minä ja Hannu pääsimme tietenkin naimisiin. Odotin sitä hetkeä innoissani ja ujona, että pääsemme kävelmään alttarille yhdessä. Hannu juoksi kuitenkin itkien pois, koska hän koki tilanteen niin ahdistavana. Ymmärrän sen näin jälkeenpäin. Ensirakkauteni päättyi sikäli traagisesti, että Hannu ei vastannut rakkauteeni."

"Riihimäellä esiintyi pelkästään Klamydia-niminen orkesteri kaksi kertaa vuodessa urheilutalolla. Kerran Klamydian konsertin yhteydessä päädyin pussailemaan yhden pojan kanssa ja se oli tosi ihana tunne. Menin käymään seuraavalla viikolla sen pojan bänditreeneissä. Olin siitä tosi ylpeä, että sain mennä nuorisotalon kellariin katsomaan häntä. Kun tutustuimme paremmin, en ollutkaan kaverista niin innostunut."

Lue myös: Jessica, 29: "Jos rakastun, niin en helposti luovuta"

Lue myös: Thomas, 32: "Elän elämäni rakkauden kanssa - voiko elämä olla näin ihanaa?"

Lue myös: Olli, 34: "Tatuointi on muistutus minulle siitä, että olen joskus pystynyt rakastamaan täysiä"

Lue aiemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat