Kuva: Lauri Kujanpää

Laura Birn pääsi seuraamaan Hollywood-legendan työskentelyä: "Siinä tuli kylmiä väreitä"

25.10.2018 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Bayoneta - Viimeinen isku -elokuvan ensi-ilta on 9. marraskuuta.

Laura Birn, 37, on tehnyt kymmeniä rooleja elämänsä aikana elokuvissa ja teattereissa. Nyt Birn nähdään marraskuussa ensi-iltaan tulevassa meksikolais-suomalaisessa elokuvassa Bayoneta - Viimeinen Isku, mikä kertoo meksikolaisesta nyrkkeilijästä, joka pakenee menneisyyttään Suomeen. Birn kertoi Voice.Fi:lle, että elokuva on hyvin tummasävytteinen.

- Elokuva on aika tummasävytteinen mielenmaisemaelokuva. Se seuraa tiiviisti päähenkilöä, joka pakenee Meksikosta Suomeen ja synkässä talvimaisemassa pyristelee oman menneisyytensä kanssa. Elokuvassa tavoitetaan hienosti ihmisen syyllisyyttä ja halua päästää irti virheistään ja menneistä, Birn kertoo.

Päähahmoa elokuvassa esittää Netflix-televisiosarjasta Club de Cuervos tutttu Luis Gerardo Méndes. Häntä Birn kehuu vuolaasti.

- Hän on aivan superihana ihminen. Todella intohimoinen näyttelijä ja otti roolinsa todella vakavasti. Hän oli valmistautunut todella hyvin ja kun Mendes tuli Suomeen, hän asui semmoisella syrjäisellä seudulla ja oltiin siitä hieman pahoillaan. Mies kuitenkin rakasti sitä paikkaa: Ikkunasta avautui täydellinen suomalainen metsämaisema ja se, mikä meille on vähän syrjästä, on heille erilaista ja jännittävää.

Laura Birn on päässyt uransa varrella näyttelemään useiden eri maiden tähtien kanssa. Yksi näistä on Hollywood-legenda Liam Neeson, jonka elokuvassa Walk Among The Tombstones Birn näytteli minimaalisen roolin. Birn pääsi yhtenä kuvauspäivänä seuraamaan vierestä Neesonin työskentelyä.

- Kuljimme Neesonin kanssa käytävällä toistemme ohi ja hän sanoi todella lempeästi ”hi”. Se oli ainoa meidän henkilökohtainen tapaaminen, mutta pääsin seuraamaan hänen työskentelyään monitorilta ja se oli ihan käsittämättömän hieno kokemus. Kuulin, miten ohjaaja neuvoi Neesonia ja tämä pystyi muuttamaan tunnelmaa todella pienellä eleellä. Minulle tuli siitä kylmiä väreitä, kun hän oli niin hyvä, Birn muistelee

Bayoneta - Viimeinen isku -elokuvan ensi-ilta on 9. marraskuuta. Elokuvan on ohjannut Kyzza Terrazas ja pääsosissa nähdään Luis Gerardo Méndes, Laura Birn, Joonas Saartamo, Laura Birn, Ilkka Koivula ja Ville Virtanen sekä Brontis Jodorowsky.

Elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Lue myös: Näyttelijätähti Laura Birn: 'Tätä suomalaista taiteilijaa ihailen valtavasti'

Lue myös: Yle: Laura Birn mukana uudessa Netflix-sarjassa

Kilpailut

Uusimmat