Kuva: Lauri Kujanpää

"Heroiinissa ei ole mitään hehkuttamista" - Andy McCoy avoimena huumekoukustaan

09.11.2018 13:45 - Lauri Kujanpää - Luettu 3 860 kertaa

Andy McCoyn mielestä Hanoi Rocksin tyyliä yritettiin kopioida, mutta siinä ei onnistuttu.

Hanoi Rocks -legenda Andy McCoy julkaisi elämäkerran Andy, jossa hän puhuu avoimesti historiastaan, yksityiselämästään sekä bändeistään. McCoy kertoo Voice.Fi:lle, että tavaraa kirjasta jäi paljon ylikin.

- Paljonhan siitä jätettiin tavaraa pois, sillä muutenhan tuo kirja olisi ainakin tuplasti yhtä paksu kuin mitä se nyt on. Mitään ei kuitenkaan ole sensuroitu ja tarinat ovat aitoja. Ainut, että en halunnut loukata ketään.

Kirjan takakannessa on teksti ”Mun julkisuuskuva ei todellakaan kerro totuutta musta ja se ei oo mun vaan lehtien vika”. McCoy tarkoittaa asialla keltaista lehdistöä

- Keltanen lehdistö on sellainen, joka tekee fyrkkansa tarinoilla, joten ne kirjottaa pelkkää p*skaa. Sitä tuolla tarkoitettiin.

Hyvin avoimesti muun muassa heroiinin käytöstä puhuva rocklegenda sanoi, että heroiinissa vaikeinta on lopettaminen. McCoyta auttoivat mystiset yrtit.

- Hepon lopettaminen oli vaikeeta ja jokainen, joka sen on joutunut käymään läpi, tietää mistä puhun. Pääsin heroiinista irti yrteillä ja ne ovat nyt loppuelämän mukana.

- Mutta pakko sanoa, että mitä helvettiä minun kamanvetäminen kuuluu kellekään. Siinä ei ole mitään hienoa ja minä voin tehdä minun keholleni just niin kuin haluan. Heroiinissa ei kuitenkaan ole mitään hehkuttamista. Se on ikävä ja yksinäinen tila, jossa sitä vedetään.

Mötley Crue -basisti Nikki Sixx on kertonut omissa kirjoissaan ensimmäisesta yliannostuksestaan, jossa McCoy oli mukana. McCoy ei allekirjoita kaikkia Sixxin juttuja, sillä esimerkiksi mitään pesäpallomailalla hakkaamista ei ole tapahtunut, vaikka Sixx on niin väittänyt.

- Minä ja yksi diileri jouduttiin kantaa sitä, juottaa sille kahvia, heittää se jääkylmään suihkuun ja läpsittiin sitä poskelle. Sixxin kirjassa oli jotain bullshittiä siitä, että sitä oltaisiin hakattu pesäpallomailalla. Jos minä hakkaisin jotain pesarilla, niin ei se jätkä jäisi siitä henkiin. Minun vaimoni hoiti muuten Mötley Cruelle niiden ensimmäiset keikat.

- Pakko vielä sanoa, että yksi tuttu promoottori heitti jutun, että onkohan Sixx rakastunut muhun, koska se aina vaan puhuu musta.

Monet megabändit, kuten juurikin Mötley Crue tai Guns ´N Roses ovat pitäneet Hanoi Rocksia esikuvanaan. McCoy sanoo, että vaikka Hanoita yritettiin kopioida, ei siinä onnistuttu.

- Antaa musiikin puhua puolestaan ja me oltiin niin stydi livebändi, että oltiin ihan omalla levelillä. Monet bändit yrittivät pölliä meidän tyyliä, mutta ne teki sen aivan väärin. Me otettiin vaikutteita niin monesta muustakin jutusta kuin glam-rockista – toisin kuin ne muut.

Yksi aikakausi McCoyn elämästä on nyt paketissa. Tällä hetkellä mies keskittyy keikkailuun sekä oman musiikin tekemiseen.

- Meillä alkaa Pelle Miljoona -rundi ja minun oma levykin on viimeisillä metreillä. Se tulee ulos varmaankin maaliskuussa. Karkkilassa on myös meneillään näyttely, jossa on tällä hetkellä maailman ehkä suurin Hanoi Rocks -kokoelma esillä. Se kannattaa käydä tsiigaa.

Lue myös: Andy McCoy yllättyi: En kuvitellut että tästä tulee bändi

Lue myös: Andy McCoy ilmestyi suomalaisrokkareiden takahuoneeseen puukkoa heilutellen

Uusimmat