Kuva: Instagram

Jukka Rasila oli mukana viisi ensimmäistä Putous-kautta - tuttu ahdistus nousee vieläkin pintaan

17.11.2018 14:15 - Katariina Auvinen

Jukka Rasila kertoo myös, miten sketsihahmot syntyvät.

Näyttelijä Jukka Rasila tuntee vieläkin ahdistuneisuutta ja lievää huonovointisuutta, jos hän menee Putous-studion kulisseihin vierailemaan ennen suoraa lähetystä. Se johtuu siitä, että miestä jännitti aina suorat lähetykset. Rasila ehti olla mukana vuonna 2010 alkaneessa kokoperheen ohjelmassa viisi ensimmäistä kautta. 

Mies oli myös olennaisessa osassa suunnittelemassa koko formaattia. Hän kertoi asiasta Radio Novan Janne Virtasen haastattelussa. 

- Jani Volaselle tarjottiin 30 minuutin suoraa slottipaikkaa maikkarilta, jonka jälkeen mies otti meihin vanhoihin konkareihin yhteyttä. Mukaan lähtivät myös Eero Ritala, Aku Hirviniemi ja Krista Kosonen, jolloin meitä oli kirjoittamassa ohjelmaa kaksi sukupolvea. Maikkari piti ideasta, jonka jälkeen pääsimme aloittamaan, Rasila kertaa. 

Putouksen ikonisemmaksi osioksi on muodostunut sketsihahmokilpailu, jonka idea lähti vitsistä. Hahmokilpailu piti olla mukana vain kaksi ensimmäistä jaksoa ja sen näyttelijän hahmo, joka putoaisi ensimmäisenä voittaisi koko kilpailun. 

- Sillä periaatteella siis Pirjo Longan hahmo, Birger Borg on todellinen voittaja, Rasila kertoo. 

Miten sketsihahmot syntyvät? 

Rasilan omat hahmot eivät ole voittaneet kertaakaan hahmokilpailua, mutta se ei tunnu miestä haittaavan. Ensimmäisenä vuonna 2012 kaudella putosi Rasilan Sulo-hahmo, jolle miehellä oli suuria suunnitelmia. Sulo-hahmo näytti suurelta möröltä, jolla oli lempeä sielu. 

- Minua kiusattiin rankasti viidennellä ja kuudennella luokalla, mutta aloitin seitsemännellä luokalla karaten, jonka jälkeen kiusaaminen loppui. Halusin kiertää Sulo-hahmollani kouluja, jotta olisin voinut kertoa kiusaamisen vakavuudesta, hän kertoo. 

Hahmot syntyvät kaikilla eri tavalla. Eniten niihin vaikuttavat kuitenkin muiden näyttelijöiden hahmot. 

- Aina on niitä näyttelijöitä, jotka saavat hahmonsa ensimmäiseksi valmiiksi ja se määrittää paljon myös omaa hahmoa, koska esimerkiksi kahta missiä tai hevaria ei voi olla samassa kisassa, Rasila kertoo. 

Lue myös: Putous-tähti Helmi-Leena Nummela yllättyi työn sivuvaikutuksista: "Oma elämä on jäänyt paussille"

Lue myös: Putous-tähti Pilvi Hämäläisen kuva hauskuuttaa Instagramissa - "Eiliset meikit naamassa"

Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat