Kuva: Emmi Moilanen

Iina Kuustosen perhe asui kolme kuukautta Lapissa - kotiinpaluu herätti karuun todellisuuteen

19.12.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Iina Kuustonen tähdittää uutta Ivalo-sarjaa.

Pian toisen lapsensa saava näyttelijä Iina Kuustonen, 34, tähdittää 21. joulukuuta Elisa Viihteeseen tulevaa Ivalo-sarjaa, jossa hän esittää pikkukylän poliisia. Poliisin elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän törmää naiseen, joka kantaa tappavaa virusta. 

Sarjaa kuvattiin viime keväänä Lapissa, jonne Kuustonen asettui koko perheensä kanssa asumaan kolmeksi kuukaudeksi. Pakkanen laski kuvauspäivinä jopa 40 asteeseen, jonka vuoksi niin kuvausprojekti kuin elämä pohjoisessa olivat ikimuistoisia naiselle.

- Koko muutto oli minulle iso juttu ja miehelleni iso satsaus lähteä kolmeksi kuukaudeksi hoitamaan lasta. Ei se olisi muuten ollut mahdollista, enkä olisi missään nimessä lähtenyt ilman perhettäni, Kuustonen kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Kuvauspäiviä riitti noin tuplasti enemmän verrattuna moniin muihin suomalaisiin televisiosarjoihin. 

- Se oli todella iso työ myös minulle, mutta toisaalta se oli ihanaa. Pystyin keskittymään Lapissa vain työhöni ja perheeseeni. Elämä oli todella yksinkertaista ja ihanaa, hän kertoo. 

Pieni kulttuurishokki tuli sen jälkeen, kun perhe palasi takaisin Helsinkiin luonnon rauhan keskeltä. 

- Oli se sen verran pitkä aika, että kun tuli takaisin Helsinkiin niin minä kuulin ensimmäistä kertaa ikinä sen taustamelun täällä. En ollut ikinä aikaisemmin kuullut esimerkiksi sitä, millainen taustamelu ratikasta lähtee. Poikani itse asiassa säikkyi niitä ääniä ja häntä alkoi itkettämään, kun menimme kadulle, vaikka hän oli asunut aina Helsingissä Lappia ennen. Se hiljaisuus oli kyllä pohjoisessa ihanaa, Kuustonen kertoo. 

(kuva: Emmi Moilanen )

Rooli ei jää päälle, kun kotona odottava lapsi tuo nykyhetkeen 

Yleensä Iina Kuustonen harjoittaa joogaa ja neuloo, mutta Ivalo-sarjan roolia varten hän harjoitteli muun muassa kamppailulajeja. Hän huomasi, että karskin jääkäripohjainen poliisin rooli vaikutti myös henkilökohtaiseen elämään. 

- Minulla oli joogasta pisin tauko, joka minulla on koskaan ollut ja neulominenkin jäi vähemmälle, hän kertoo. 

Kotoa ei ole kuitenkaan tullut noottia siitä, että rooli olisi jäänyt päälle, koska siellä odottaa lapsi, joka maadoittaa Kuustosen juuri siihen hetkeen ja työasiat jäävät taka-alalle. 

- Lapsen kanssa on vain tämä hetki, eikä mitään muuta. Silloin työasiat kyllä unohtuvat totaalisesti, hän kertoo. 

Perhe täydentyy pian toisella lapsella. Äitinä Kuustonen haluaa tuoda lapsilleen kotiin samanlaisen turvaverkon kuin hänellä itsellään oli. 

- Minulla on aina ollut todella vahva turvaverkko, jonka olen itse tajunnut vasta myöhemmin. Se on varmasti vaikuttanut siihen, että olen uskaltanut ottaa riskejä enkä ole pelännyt niitä mahalaskujakaan, koska perheeni on aina ollut tukenani, hän kertoo. 

- Minulla on ollut aina se tunne, että voin turvautua heihin missä tahansa asiassa. Sen haluan siirtää myös omille lapsilleni, koska se on iso lahja elämässä, hän jatkaa. 

Lue myös: Iina Kuustonen paljastaa tulevaisuudensuunnitelmansa: "Se on paras sijoitus"

Lue myös: IS: Iina Kuustonen sai pojan

Kilpailut

Uusimmat