Kuva: Katariina Auvinen

Riku Nieminen entisestä ammatistaan: 'Jos tänä vuonna jää aikaa, voin uudelleen lämmitellä hommaa'

01.01.2019 20:15 - Henna Koste

Riku Niemisellä on monipuolinen työkokemus.

Näyttelijä Riku Nieminen, 32, nähdään tällä hetkellä valkokankailla Juice-elokuvan päätähtenä. Lukuisten roolien ja juontotehtävien lisäksi Nieminen on työskennellyt myös erilaisissa tehtävissä taiteen saralla.

- Olen saanut palkkaa ammattinimikkeellä tanssija, Nieminen kertoo Radio Novan Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa Esko Eerikäisen haastattelussa. 

Nykyisin muut työt vievät miehen aikaa, eikä tanssille ole ollut enää aikaa. Nieminen on nähty myös Tanssii tähtien kanssa -kilpailun tuomarina. 

- Nyt tanssi on jäänyt siihen, että kun käy klubiympäristössä, tulee jorattua. Koreografiaa en ole tehnyt vuosiin. Meillä oli myös ennen improvisaatioryhmä, jossa olin toisena tanssijana. Teimme 45 minuutin täysin improvisoitua esityksiä: kitaristi soitti kitaraa, rumpali soitti rumpuja ja tanssimme jonkun teeman pohjalta, Nieminen kertoo. 

Hän ei kuitenkaan pidä mahdottomana, että jatkaisi joskus tanssimista. 

- Jos jäisi alkavana vuonna vaikka vähän enemmän luppoaikaa, voisi alkaa uudelleen lämmittelemään kilpatanssihommaa. En sulje pois myöskään, että tekisi joskus nykytanssiteoksen, jos tulisi hyvä idea tai palo, Nieminen pohtii.

Kuuntele Sunnuntaibrunssi-ohjelmaa sunnuntaisin. Voit kuunnella jaksoja täältä

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Riku Nieminen joi kermaa lihoakseen - nyt hän kertoo, mitä ei ikinä tekisi roolin vuoksi

Kilpailut

Uusimmat