Kuva: Katariina Auvinen

Riku Nieminen joi kermaa lihoakseen - nyt hän kertoo, mitä ei ikinä tekisi roolin vuoksi

07.11.2018 20:45 - Katariina Auvinen

Mies veti kroppansa äärimmilleen Juice Leskisen roolin vuoksi.

Näyttelijä Riku Niemisellä, 32, on ollut todella hektinen syksy. Suomalaisen poliisisarja Roban neljännen kauden kuvaukset ovat parhaillaan meneillään ja miehen tähdittämä Juice-elokuva ilmestyy joulukuussa. 

Syksy on tuntunut myös Niemisen vartalolla, koska hän muokkasi kroppaansa Juice Leskisen roolia varten todella rankasti. Mies söi itselleen melkein 30 kiloa lisää painoa 11 viikossa, mutta vastaavasti hän myös karisti kilot pois nopeasti.

- Se oli mukava huomata, että kykenen siihen, mutta se oli myös todella haastavaa ruokavaliollisesti. Nesteytin itseäni kreatiinilla, join kermaa suoraan purkista ja söin siis ihan kaikkea, jotta paino nousisi, Nieminen luettelee Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Hän kävi myös salilla, jotta ylävartaloon saataisiin lisää lihasta. Hän huomasi painonnousun vaikutukset myös yksityiselämässään. 

- Liikeradat vaikeutuivat ja esimerkiksi kenkien laittaminen hankaloitui. Sen huomasin myös, että väsyin helposti lasten kanssa juoksemiseen ja remuamiseen. Se onnistui, mutta ei ollut todellakaan helppoa, Nieminen kertoo. 

Ravintoterapeutit ovat kertoneet, että ihmisellä on ominaispaino, johon kroppa yleensä pyrkii. Näin oli myös Niemisellä, joka ei kokenut laihdutusta vaikeaksi. Kilot karisivat palaamalla entisiin elämäntapoihin. 

- Minulla on aina ollut sellainen semiaktiivinen elämäntapa eli tykkään liikkua ja syödä normaalisti, joten paino putosi nopeasti samoihin uomiin. Huomasin kuitenkin laihdutuksen aikaan, että olen nälkäkiukkuinen ja pientä kireyttä oli kilojen karistamisen aikoihin olemassa koko ajan, mies kertoo. 

Hän luuli, että tykkäisi mässäillä mielin määrin, mutta huomasi olettamuksensa pian vääräksi. Lihotuskuurin aikana tuli yksi ruoka-aine, jota Niemisen ei tee mieli syödä uudelleen. 

- Kermaa en joisi suoraan purkista enää. Reilussa kolmessa desissä kermaa on yli tuhat kilokaloria, joten se oli helppo tapa saada kaloreita, hän kertoo. 

Neulakammo estäisi tatuoinnit ja lävistykset

Nieminen tietää heti, miten hän ei ikinä suostuisi muokkaamaan itseään rooliaan varten. 

- En ikinä ottaisi tatuointia tai lävistystä, koska minulla on paha neulakammo ja pieni kipukynnys, hän kertoo. 

Neulakammo on ollut miehellä jo pienestä pitäen. Hän ei pidä ollenkaan esimerkiksi verikokeiden ottamisesta. 

- Muistan olleeni seitsemänvuotias, kun isäni ja neljä hoitajaa koittivat pitää minua paikoillaan, jotta minulta saataisiin otettua verikoe. Kun hetken siinä oli taisteltu ja painittu, niin hoitaja sanoi vasta siinä vaiheessa, että meillä on puuduttavaa salvaakin, jota voitaisiin laittaa käsivarteen. Siinä vaiheessa olin oksentanut jo puurotkin lattialle, Nieminen muistelee hymyillen. 

Nykyisin verikokeiden ottaminen menee jo ilman painia. Sen sijaan mies huomaa juttelevansa ummet ja lammet tilanteessa. 

- Aika usein hoitaja huomaa, että tällä on piikkikammo, mutta selviää tästä tilanteesta juttelemalla paljon, hän naurahtaa. 

Lue myös: Riku Nieminen loistaa Juicen roolissa - katso elokuvan virallinen traileri

Kilpailut

Uusimmat