Kuva: Shutterstock

Maailmanloppu tulee 21. tammikuuta - lue, millaisia ennustuksia vuosien varrella on tehty

14.01.2019 15:15 - Katariina Auvinen

Maailman ennustetaan loppuvan täydellisen kuunpimennyksen vuoksi.

Kun vuosituhat vaihtui 19 vuotta sitten, spekuloitiin sitä, miten vaihtuminen vaikuttaa tietokoneisiin ja jopa maailmanloppuakin pelättiin. Sen jälkeen melkein jokaisena vuonna on arveltu maailmanlopun saapuvan ja ihmiset ovat jakaneet pieniä vihjeitä, jotka voisivat viitata kaaokseen. 

Suomen tähtitieteellisen yhdistyksen, Ursan, mukaan 21. tammikuuta nähdään täydellinen kuunpimennys, jota on kutsuttu jopa superkuuksi. Ladbible-julkaisun mukaan erään kristillisen salaliittoteorian mukaan tämä olisi yksi merkki tulevasta maailmanlopusta. Ihmiset ovat heittäneet julkisuuteen monia skenaarioita siitä, mitä tulisi tapahtumaan 21. tammikuuta. Joidenkin lähteiden mukaan maapallolla tapahtuisi geomagneettinen täyskäännös, joka johtaisi maailmanloppuun. On puhuttu jopa avaruusolentojen hyökkäyksistä tai kuun räjähtämisestä. 

Kyseessä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta, kun maailman on kerrottu tuhoutuvan.

Maailmanloppuja on ennustettu jo antiikin Roomassa. Muun muassa 634 ennen ajanlaskumme alkua Roomalaiset ennustivat, että kaupunki tuhoutuisi, kun 120 vuotta sen perustamisesta tulisi täyteen. 

Vuosina 1346–1351 useat eurooppalaiset ennustivat, että maailma loppuisi, koska musta surma eli rutto vei monien hengen. 

1. helmikuuta 1524 astrologit ennustivat, että Lontoon tulvat olisivat maailmanlopun alku. 

Muun muassa astrologit ja muut oppineet saattoivat monesti muuttaa ennustuksiaan, kun maailmanloppua ei kuulunutkaan sinä päivänä, jonne he olivat sen ensimmäisen kerran ennustaneet. 

1660 Tutkija Joseph Mede väitti Antikristuksen ilmestyneen vuonna 456, ja maailmanlopun saapuvan vuonna 1660.

Monesti ennustuksissa vaihtelivat joko Kristuksen syntyminen uudelleen tai luonnonkatastrofit, joiden uskottiin tuovan myös maailmanlopun tullessaan. Myös komeettojen peloiteltiin räjäyttävän maapallon. 

5. huhtikuuta 1719 Matemaatikko Bernoulli ennusti komeetan tuhoavan maan tänä päivänä. Komeetan piti tuhota maapallo myös 1736. 

1800-luvullakin maailman tuhoa ennustettiin lähes joka vuodelle tapahtuvaksi. 1900-luvulla meno ei laantunut. Sen sijaan mukaan tulivat myös avaruusoliot, joiden kerrottiin tulevan maapallolle ja tuhoavan sen. Tällainen ennustus tehtiin 1967. 

Vuonna 2000 tehtiin useita maailmanlopun ennustuksia, joista yksi oli Ruth Montgomeryn ennustus. Tämä itsejulistautunut kristitty-psyykikko ennusti maan akselin siirtyvän ja Antikristuksen paljastavan itsensä tänä vuonna.

Nähtäväksi siis jää, tapahtuuko mitään 21. tammikuuta. Täydellinen kuunpimennys on nähtävissä aamunkoitteessa. 

Lue myös: Maailmanloppu tulee jälleen viikonloppuna - syynä musta kuu

Lue myös: Stephen Hawkins antoi ennusteen maapallon tulevaisuudesta - ei hyvältä näytä

Lähde: LAdbible & Ursa & Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat