Kuva: Mikko Räsänen

Mikko Leppilampi viihdealan varjopuolesta: 'Välillä täytyy kiristää hammasta ja pyyhkiä kyyneleitä'

11.02.2019 12:45 - Henna Koste

Viihdealan monitoimimies Mikko Leppilampi haluaa jatkuvasti kehittyä urallaan. Hän kuitenkin tietää, että asiat ovat muuttuneet hypen jälkeen.

Näyttelijänä ja juontajana tutuksi tullut Mikko Leppilampi, 40, nähdään tällä hetkellä muun muassa Tähdet, tähdet -ohjelman juontajana. Lukuisten roolien ja juontotöiden lisäksi mies on tehnyt myös musiikkiuraa ja menestynyt alamäkiluistelijanakin. 

Maanantaiaamuna Leppilampi saapui Radio Novan Aamun vieraaksi keskustelemaan viihdealasta. Juontajat Aki Linnanahde ja Minna Kuukka hämmästelevät, miksi miehen kädessä ei koskaan nähdä juontokortteja ja siitä huolimatta juonnot sujuvat luontevasti. 

- Tykkään myös siitä, että kädet ovat vapaana. Kun puhun tuomarin tai artistin kanssa, minun on pakko kuunnella, mitä he sanovat. Korvanapilla olen kontaktissa ohjaamoon. Täytyy olla koko ajan läsnä. Jos olen kiinni teksteissä, hoksottimet eivät toimi niin näppärästi, enkä ole siinä hetkessä. Siitä on tullut minulle ammatillinen identiteetti ja ylpeys, Leppilampi kuvailee. 

Hän kertoo, että näyttelijäkoulutuksesta ja -taustasta on toki hyötyä. Tekstin haltuun ottaminen oli laulukurssillakin ensiarvoisen tärkeää.

Etenemiseste uralla

Leppilampi toteaa, että hän ei mene ammattillisesti vain yhteen lokeroon. Intohimoja kun on monia: näytteleminen, laulaminen, juontotyöt ja urheilu. Mies kertoo, että hän haluaa jatkuvasti kehittyä. 

- Tämän asian kanssa täytyy välillä hammasta kiristellä ja kyyneltä pyyhkiä iltaisin, kun väsyttää tai on heikko hetki. Kun tuntuu, että paranee koko ajan kokemuksen myötä. Haluan kehittyä ja viedä itseäni ammattilaisena eteenpäin. Mutta sitten tuleekin etenemiseste: ettei olekaan nyt kiinnostusta tai kysyntää. Ei ole leffoja. Ei ole sitä, että joku haluaisi samalla tavalla kuin alkuaikoina, kun oli se hype, Leppilampi toteaa.

Hän kuitenkin ymmärtää kokonaiskuvan ja syyn ilmiön takaa.

- Okei, tämä on positioni nyt. Saan tehdä monipuolisesti töitä. Olisi hirveä halu ja paljon annettavaa. Ymmärrän, että telkkari on niin näkyvää ja se kuluttaa paljon. Ohjaajan ei ole helppo castata elokuvan pääosaan. Siinä on tietty riski. Jossain päässä se antaa ja jossain ottaa. Elämän vaakakuppi on aina läsnä ja se on hyväksyttävä, Leppilampi sanoo.

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kuuntele Radio Novan Aamua maanantaista perjantaihin kello 6-10.

Lue myös: Mikko Leppilampi haluaa Jasper Pääkkösen imussa Hollywoodiin - "Jasper haluaa viedä muita mukanaan"

Kilpailut

Uusimmat