Kuva: AOP

Näyttelijäkaunotar Emilia Clarke tienaa huimia summia hittisarjasta - palkka saa sanattomaksi

15.03.2019 12:45 - Milena Raappana

Näyttelijä sanoo varmistaneensa, että saa samaa palkkaa kuin miehet.

Huippusuositun Game of Thronesin viimeisen kauden jokaisen jakson budjetti on 15 miljoonaa dollaria eli yli 13,2 miljoonaa euroa. Ei ole siis mikään ihme, että menestyssarjan näyttelijöiden rahapussit tursuavat seteleistä. Yksi heistä on tietysti lohikäärmeäiti Daenerys Stormbornin näyttelijä Emilia Clarke, 32.

Tässä näyttelijän sopimukset tuotantokausittain:

Kaudet 1-4

Game of Thrones ei vielä vuonna 2011 ollut oikeastaan kenenkään huulilla eikä kukaan tiennyt, tuleeko sarjasta menestys vai huti. Siispä Clarke ei tienannut kovin suuria summia ainakaan tuleviin palkkoihinsa verrattuna.

Kaudet 5 ja 6

Vuoteen 2014 mennessä, kun neljäs tuotantokausi oltiin saatu päätökseen, sarja olikin kerännyt uskollisen fanijoukkonsa, mikä alkoi näkyä myös näyttelijöiden pankkitilillä. Clarke, yhdessä muiden sarjan päähenkilöiden ohella, sai jokaisesta jaksosta palkkaa noin 300 000 dollaria eli 265 000 euroa. Molemmissa tuotantokausissa oli kymmenen jaksoa, joten näyttelijä tienasi yhteensä kutakuinkin 6 miljoonaa dollaria, mikä tekee euroissa noin 5,3 miljoonaa.

Kaudet 7 ja 8

Viimeisten tuotantokausien jaksojen hinta luontevasti nousee. Jokaisesta jaksosta Clarke saa pussiinsa 500 000 dollaria eli lähes 450 000 euroa. Seitsemännessä tuotantokaudessa jaksoja oli seitsemän ja viimeisessä niitä on kuusi, joten yhteensä hän niistä saa 6,5 miljoonaa dollaria. Sama summa euroissa on noin 5,8 miljoonaa. Näyttelijä kertoi Vanity Fairin haastattelussa, että varmisti saavansa saman verran palkkaa kuin miesnäyttelijät. Riippuen, mitä Clarke tienasi muutamasta ensimmäisestä tuotantokaudesta, kokonaispotti Game of Thronesista on noin 12,5 miljoonaa dollaria eli yli 11 miljoonaa euroa.

Lue myös: Emilia Clarke otti tatuoinnin Game of Thrones -sarjan kunniaksi - katso kuva

Lue myös: Game of Thrones -kaunotar säväytti rohkeassa kaula-aukossa - yllättävä asuvalinta oli napakymppi

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat