Kuva: Emmi Moilanen

Benjamin ihmisten muuttuneista asenteista: 'Enää en ole vain vitsi'

17.03.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Benjamin kertoo olevansa otettu siitä, että nykyisin myös aikuiset antavat hyvää palautetta hänen musiikistaan.

Laulaja Benjamin, 21, julkaisi hiljattain uuden Tanssin yksin -kappaleen, joka sai heti julkaisupäivänään ylistävän vastaanoton faneilta. Kyseessä on miehen kolmas suomen kielellä julkaistu kappale ja Benjamin pohtiikin Voice.fi-sivuston haastattelussa, että tuore sinkkubiisi on ”ihana ja helppo poppibiisi.”

Benjamin paljastaa, että hieman ennen suomen kielisten kappaleiden julkaisua hän suunnitteli olevansa se artisti, joka tekee iloista ja tanssittavaa musiikkia. Jälkikäteen tarkasteltuna mies toteaa, ettei kaikki sujunutkaan aivan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

- Todellisuudessa homma on ollut ihan eri, olen tehnyt melankolista ja hidasta musiikkia. Ihana, jos tuoreessa kappaleessa on nyt tanssittavuutta, Benjamin nauraa viitaten aiempiin Naarmuja ja Juon sut pois -sinkkuihinsa.

- Ihana nähdä, miten tämä homma muovautuu omalla tavallaan. Faktahan on ollut se, että vain vuodatan kaikkia asioita kappaleisiin, mies jatkaa pilke silmäkulmassaan.

"En ollut laulamisessa luonnonlahjakkuus"

Benjamin kertaa uransa alkuvaiheita ja paljastaa, että innostus musiikkiin lähti jo ala-asteikäisenä, jolloin hän innostui laulamisesta musiikintunneilla.

- Minulla on aina ollut se, että haluan esiintyä, laulaa ja tanssia. Sittemmin Euroviisut tulivat elämääni ja näin, kuinka hienoa esiintyminen voi olla, Benjamin kertoo.

- Musiikintunneilla olin ainoa poika, joka lauloi ja muut pojat naureskelivat, että se on noloa. En ollut mikään luonnonlahjakkuus todellakaan laulamisessa tai musikaalisesti, ja en esimerkiksi osaa vieläkään soittaa mitään. Mutta oli niin kova into ja tahto, että hitto haluan tehdä tätä ja näyttää ihmisille, että pystyn tähän.

Benjamin toteaa, että on viimeisen viiden vuoden aikana työskennellyt ahkerasti unelmiensa ja tavoitteidensa eteen.

- Nyt olen vihdoin menossa siihen suuntaan, mihin tahdonkin mennä.

"En ole enää vain jokin asia tai läppä"

Vuonna 2013 Benjamin ponnahti Suomen kansan tietoisuuteen Instagram-tähtenä. Hieman myöhemmin nuori mies alkoi julkaista musiikkia englanniksi. Benjaminin ensimmäinen kappale, Underdogs, ilmestyi vuoden 2014 syyskuussa.

Artisti kertoo, että englanninkielisen musiikkiuran lähtiessä laskuun hän tiedosti yhä selkeämmin, etteivät asiat tule ilmaiseksi.

- Olen hiton iloinen, että minulle tuli näpäytys siitä, että unelmien eteen täytyy tehdä töitä.

Benjamin toteaa, ettei hänen ole suomen kielisten kappaleiden julkaisemisen myötä tarvinnut selitellä päätöstään yleisölle, vaan vaihtunut laulukieli on saanut erinomaisen vastaanoton.

- Ihmiset ovat tulleet kertomaan palautetta kappaleista. Keikan jälkeen aikuisetkin ovat tulleet toteamaan, että olen 35-vuotias ja samaistun näihin kappaleisiin todella hyvin. Kun aikuiset ja fiksut ihmiset tulevat sanomaan noin, mietin että vau, nyt olemme tehneet jotakin oikein.

Artisti paljastaa myös itsevarmuutensa kasvaneen huimasti verrattuna aikaan, jolloin hän esiintyi vielä englanniksi. Myös palautteen antajien asenne on miehen mielestä huomattavasti muuttunut.

- Oman ikäiseni saattoivat pitää minua vain nolona Instagram-julkkiksena, mutta nyt he eivät enää huutele ja tule vain vitsillä heittämään jotakin juttua. Koen, että ihmiset ottavat minut oikeassa elämässä paljon enemmän tosissaan nyt.

- He eivät tee minusta enää vitsiä, joka on todella hienoa. En ole vain jokin asia tai läppä heille, vaan oikea ihminen ja he vielä tykkäävät musiikistani, se on siistiä, Benjamin hymyilee.

Kuuntele Benjaminin Tanssin yksin -kappale alta.

Lue myös: Benjamin, 21: "Ihastun aivan liian helposti"

Lue myös: Benjamin Peltonen muutti hiustyyliään, fanit kehuvat: "Näytät karkilta"

Kilpailut

Uusimmat