IL: Hector sai taiteilijaeläkkeen - "Tämä on iloinen uutinen"

15.03.2019 16:45 - Lauri Kujanpää

Kyseisen eläkkeen saivat myös muun muassa Maarit Hurmerinta ja Kari Peitsamo.

Suomalaisen musiikin legendalle Hectorille, 71, on myönnetty taiteilijaeläke, uutisoi Iltalehti. Hectorin lisäksi kyseisen eläkkeen saivat myös muun muassa Maarit Hurmerinta ja Kari Peitsamo.

– Tämä on iloinen uutinen, ja koen, että olen tämän ansainnut ihan kuin muutkin kollegani, Olen kohta 72-vuotias, joten ikäni puolesta olen eläkeläinen - tosin pää on kuin parikymppisellä, Hector kertoo Iltalehdelle ja sanoo, että on kärsinyt terveydellisistä ongelmista.

– Viime aikoina olen kärsinyt terveydellisistä ongelmista. Elämää ei ole enää paljon edessä, hän jatkaa.

Hector aloitti uransa jo 1960-luvulla ja on tehnyt useita kappaleita, joista muistettavammat ovat kenties Lumi teki enkelin eteiseen, Ake, Make, Pera ja mä, Asfalttiprinssi, Yhtenä iltana ja Juodaan viinaa.

Hector on palkittu uransa aikana muun muassa usealla Emma-palkinnolla sekä merkittävälle suomalaiselle sanoittajalle myönnetyllä Juha Vainio -palkinnolla. Hector esiintyi myös Vain Elämää -sarjassa.

Taiteilijaeläke myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta luovana tai esittävänä taiteilijana. Taiteilijaeläkettä ei kuitenkaan voi saada hakija, jonka eläketulot ja muut pysyvät tulot ylittävät tietyn tulorajan.

Lue myös: Hector yhteistyöstä suomalaisräppäreiden kanssa: "En pysynyt ollenkaan mukana"

Lue myös: Hector sai sairauskohtauksen - toipuu parhaillaan

Lähde: Iltalehti, Taike

Kilpailut

Uusimmat