Kuva: Emmi Moilanen

Lola Odusoga sai tarpeekseen ikävästä ilmiöstä vaatekaupoissa - pakenee ulkomaille ostoksille

20.03.2019 13:45 - Senni Loikala

Lola Odusoga kertoo blogissaan nauttivansa ulkomailla siitä, ettei häntä tunnisteta. Tällöin muut asiakkaat eivät seuraa vaatekaupassa sivusta, millaisia vaatteita hän sovittaa ja ostaa.

Malli ja entinen Miss Suomi Lola Odusoga, 41, julkaisi keskiviikkona blogikirjoituksen, jossa hän kertoo shoppailutottumuksistaan vaatekaupoissa. Odusoga sanoo ostavansa vaatteita lähinnä ulkomailta ja hänestä parhaat asut löytyvät Yhdysvalloista. Malli pyrkii tekemään shoppailumatkan ulkomaille pari kertaa vuodessa. Reissut ovat samalla lomamatkoja.

Lola Odusoga kertoo useiden suosikkivaateliikkeidensä olevan amerikkalaisia. Yhdysvalloissa ollaan myös edellä muotitrendeissä. Lola Odusogan mukaan Suomessa ei juurikaan tule vastaan samoja asuja kuin Yhdysvalloissa.

Mallin mukaan Yhdysvalloissa kaikenkokoiset voivat pukeutua miten tahtovat, eikä se aiheuta ihmettelyä.

Valinta on selvä minulle siksi, että amerikkalainen meno ja meininki on monella tapaa uponnut aina, eikä vähiten sen vuoksi, että siellä jokainen uskaltaa pukeutua juuri niin hillitysti tai räväkästi kuin haluaa, ikään ja kokoon katsomatta. Siellä vastaan tulee harvoin kahta samaa kokonaisuutta.

Lola Odusoga kertoo myös, että Yhdysvalloissa on valtavia outlet-myymälöitä, joissa on runsaasti valikoimaa. Tällaisista myymälöistä Odusoga löytää sopivan kokoisia ja istuvia vaatteita, toisin kuin monesti Suomessa.

Myös sitä kuuluisaa kokovalikoimaa on, joten ei tarvitse aina kärvistellä tiettyjen mitoitusprobleemien äärellä, vaan sovellusmahdollisuuksia on paljon. Olen aikojen saatossa huomannut erittäin hyvin, että olinpa sitten pienempi tai suurempi tai jotain siltä väliltä, olen mitoitukseltani aina paljon lähempänä mustia ja latinolaisia naisia kuin suomalaista naista.

Ulkomailla shoppailussa on myös toinen etu Lola Odusogalle: "Siellä saan aina olla täysin tuntematon. Tällöin saan samanlaista kohtelua kuin muutkin, sekä voin kulkea täysin rauhassa onnellisena, itsekseni hymyillen, ilman että joku seuraa sivusta mitä teet, mihin menet, mitä ostat ja sovittelet."

Lue myös: Lola Odusogalta urheilutoppikuva näpäytyksenä arvostelijoille: "Näin paljon minua kiinnostaa se..."

Lähde: Lola O. -blogi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat