Kuva: AOP

Näyttelijätähti selvisi hengenvaarallisesta aivohalvauksesta: "Pelkäsin jatkuvasti, että kuolen"

22.03.2019 11:30 - Niki Miettinen

Game of Thrones -hittisarjan kuvausten alussa näyttelijä Emilia Clarke oli saanut aivohalvauksen.

Näyttelijä Emilia Clarke, 32, paljasti kahden valtimopullistuman aiheuttaneen hänelle kaksi lähes kuolettavaa aivohalvausta, kun Game of Thrones -hittisarjaa aloitettiin kuvaamaan vuonna 2011. Clarke on näytellyt sarjassa yhtä päähenkilöistä Daenerys Targaryeniä.

Clarke kirjoitti New Yorker -lehdelle ensimmäistä kertaa terveydellisistä ongelmistaan, joita hän on pitänyt salassa kahdeksan vuotta.

Sarjan ensimmäisen kauden kuvausten jälkeen Clarke oli saanut 24-vuotiaana ensimmäisen aivohalvauksensa Lontoossa kuntosalin pukuhuoneessa, jonka jälkeen hänet oli viety sairaalaan aivoleikkaukseen.

”Kurotin kohti wc-pönttöä, putosin polvilleni ja rupesin yllättäen oksentamaan. Tunsin samaan aikaan järkyttävää kipua, joka vain kasvoi. Tajusin jollain tasolla, mitä oli tapahtumassa, aivoni olivat vaurioituneet,” Clarke kirjoitti.

Naisen kivun ja oksentamisen syyksi todettiin aivohalvaus, josta vain yksi kolmasosa selviää hengissä. Clarkella oli kuitenkin onnistuneen leikkauksen jälkeen ongelmia kommunikoida muiden kanssa, koska ei muistanut edes omaa nimeään. Muistiongelmat johtuivat afasiasta, joka on yleinen aivohalvauksten jälkeen tapahtuva häiriö.

”Pyysin sairaalan henkilökunnalta, että antaisivat minun kuolla. Tunsin oloni eksyneeksi ilman kommunikointitaitojani,” nainen kertoi.

Selvittyään tilanteesta Clarke oli palannut kuvaamaan Game of Thrones -sarjan toista kautta, jota hän kuvaili elämänsä kauheimmaksi ajaksi, koska eli jatkuvassa kuoleman pelossa.

Näyttelijä oli kertonut työnantajilleen terveydentilastaan, mutta oli lupautunut tekemään kuvaukset ja pressitilaisuudet sopimuksien mukaan. Kirjoituksessaan hän muistelee käyttäneensä morfiinia haastattelujen väleissä San Diegon Comic-Con-tapahtumassa selvitäkseen kivuistaan.

”En tiennyt mitä Daenerys oli tekemässä, jos olen täysin rehellinen. Pelkäsin jokaisena minuuttina jokaisena päivänä, että kuolen,” näyttelijä muisteli. 

Clarke koki toisen valtimonpullistumansa vuonna 2013, kun oli saanut sarjan kolmannen kauden kuvaukset valmiiksi. Hän oli lomalla New Yorkissa, jossa harjoitteli Broadway-näytelmää varten. Tuolloin nainen joutui kahteen kertaan hengenvaarallisiin leikkauksiin, kun lääkäri oli huomannut hänen kasvoissaan odottamatonta kasvua.

Näyttelijä eli kuukauden ajan sairaalassa ja kärsi kauheista ahdistuneisuus- ja paniikkikohtauksista.

”Vakuutin itseni siitä, että en tule selviämään hengissä,” nainen paljasti.

Clarke on nyt sanojensa mukaan parantunut paremmin kuin osasi koskaan toivoakaan ja yrittää saada mahdollisimman paljon hyvää aikaan Same You -hyväntekeväisyysjärjestönsä avulla. Järjestö auttaa potilaita, jotka ovat kärsineet aivo-ongelmista.

Lue myös: Game of Thrones -tähti rakastui komeaan kirjailijaan - julkaisi mystisen kuvan

Lue myös: Game of Thrones -sarjan viimeisen kauden virallinen traileri julkaistiin - katso, mitä on luvassa

Lue myös: Näyttelijäkaunotar Emilia Clarke tienaa huimia summia hittisarjasta - palkka saa sanattomaksi

Lähteet: Huffington Post & New Yorker

Kilpailut

Uusimmat