Kuva: AOP

"Jos ei tolla peräsimellä irtoa..." - Janni Hussi avautuu blogissa ahdistelusta työpaikoilla

25.03.2019 10:15 - Iiro Myllymäki

Janni Hussi kertoo blogissa, että hänelle on jopa tarjottu rahaa seksistä.

Mediapersoona Janni Hussi, 27, kirjoittaa Cosmopolitanin blogissaan siitä, millaista käytöstä hän on joutunut naisena työpaikoillaan sietämään. Nainen kertoo, että hän on joutunut kuuntelemaan ala-arvoisia, ulkonäköön liittyviä kommentteja työpaikoilla, ja vuosien myötä hän on oppinut, että tällaista ei tarvitse vain sietää hiljaa.

”Jos ei tolla peräsimellä irtoa, niin ei sitten millään! Tämä voisi olla hauska letkautus tyttöjen illan etkoilla parhaan kaverisi suusta. Lause on kuitenkin vähemmän hauska, kun sen sanoo miespuolinen kollegasi”, Hussi kirjoittaa.

Nainen kertoo, miten oli saanut unelmiensa työpaikan ja joutunut pettymyksekseen huomaamaan, että keskustelut hänen kanssaan kääntyivät kerta toisensa alapääjuttuihin. Hän kuuli sopimattomia kommentteja myös varatulta mieheltä, joka muun muassa fantasioi, miten hyvältä kaksikko näyttäisi alasti yhdessä.

”Olet kuvitellut olevasi paikalla, koska osaamistasi arvostetaan, mutta sinut onkin pyydetty paikalle vain silmänruoaksi. Rajojasi kokeillaan ja testataan, kuinka pitkälle olet valmis menemään unelmaduunisi takia. Kun ilmoitat, ettei sinulle voi puhua kuin prostituoidulle, huomaat, ettei puhelimesi enää pärisekään ja joku muu on palkattu tekemään hommasi”, Hussi kirjoittaa.

Janni Hussi kertoo olevansa erittäin hyvillään seksuaalista ahdistelua vastustavasta #MeToo-kampanjasta, joka on saanut yhä useamman naisen avautumaan epäasiallisesta kohtelustaan. Nainen uskoo, että avoimella puheella ja sopimattomuuden rajojen vetämisellä voi saada muutoksia aikaan.

”Koen sietäväni hyvin ronskiakin läppää ja sellaista heitän itsekin hyvien ystävieni kanssa. Ero onkin siinä, että omaan myös jonkinlaisen tilannetajun. Sitä ei valitettavasti löydy kaikilta. Kuten ei esimerkiksi sinulta, naimisissa olleelta isäni ikäiseltä mieheltä, joka tulit tarjoamaan minulle rahaa seksistä työpaikalleni (olin urheilutapahtumassa promotöissä). Tilannetajun lisäksi taisi puuttua myös käytöstavat ja vähän muutakin”, Hussi kirjoittaa.

Koko blogikirjoituksen voit lukea tästä linkistä.

Lue myös: Janni Hussi poseeraa minimekossa aamupalan ääressä: "Jos haluat aamiaisen sänkyyn..."

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat