Kuva: AOP

Madonna puolustaa hyväksikäytöstä syytettyä Michael Jacksonia - "Syytön kunnes toisin todistetaan"

08.05.2019 10:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Madonna kertoo, että ei ole nähnyt kohuttua Leaving Neverland -dokumenttia.

Madonnaa ja Michael Jacksonia nimitetään usein popin kuningattareksi ja kuninkaaksi. Nyt Madonna on antanut kommenttinsa edesmenneen popin kuninkaan ympärillä käyvään kiivaaseen keskusteluun, joka sai alkunsa HBO:n Leaving Neverland -dokumentissa. Dokumentissa kaksi miestä, Wade Robson ja James Safechuck, syyttää Jacksonia pitkään jatkuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hyväksikäyttö tapahtui heidän mukaansa silloin, kun he olivat lapsia.

Ison-Britannian Vogue-lehti kysyi Madonnalta tämän kantaa dokumentissa esitettyihin syytöksiin.

- Minulla ei ole lynkkausmielialaa, joten minun mielestäni ihmiset ovat syyttömiä kunnes toisin todistetaan. Minua kohtaan on heitetty tuhansia syytöksiä, jotka eivät pidä paikkaansa. Haluan, että väitteet pystytään osoittamaan tosiksi, Madonna sanoo haastattelussa.

(kuva: AOP)

Madonna tosin ei tiedä, miten Robson ja Safechuck voisivat osoittaa väitteensä tosiksi.

- En ole nähnyt elokuvaa. Varmaan todistamisen voisi tehdä niin, että he kertoisivat uudelleen varsinaisista tapahtumista. Toki ihmiset saattavat valehdella. Mietin aina, mikä ihmisten agenda on ja mitä ihmiset haluavat syytöksillä saavuttaa. Pyytävätkö he rahaa, liittyykö asiaan kiristystä? Ottaisin kaikki tällaiset asiat huomioon, Madonna sanoo.

Wade Robson ja James Safechuck kuvailevat elokuvassa hyvin yksityiskohtaisesti, millä kaikilla eri tavoilla Jackson heidän mukaansa käytti heitä hyväkseen. Suurin osa hyväksikäytöstä tapahtui Jacksonin valtavalla Neverland-tilalla. Miehet kuvailevat, miten hyväksikäyttö eteni suutelemisesta masturboinnin kautta suuseksiin. Wade Robson kuvailee myös, miten Michael Jackson yritti harrastaa anaaliyhdyntää hänen kanssaan ja käski hänet hävittämään hänen käyttämänsä alushousut, joihin oli tullut tapahtumien myötä veritippoja.

Michael Jacksonin perikunta on kiistänyt kaikki elokuvassa esitetyt syytökset. Perikunnan mukaan syytöksiä esittävät miehet haluavat vain hyötyä Jacksonista ja saada rahaa. Myös monet Michael Jacksonin perheenjäsenet ovat kiistäneet väitteet. Leaving Neverland -dokumentin ohjaaja Dan Reed on kertonut, että Robsonille ja Safechuckille ei maksettu dokumentissa esiintymisestä.

Yle on esittänyt kaksiosaisen kohudokumentin Suomessa.

Lue myös: Uusi Michael Jackson -dokumentti herättää vahvoja tunteita: "Tämä teki minut sairaaksi"

Lue myös: Villit huhut pitivät paikkansa - Madonna esiintyy Euroviisuissa!

Lähteet: Huffington Post, Independent

Kilpailut

Uusimmat