Kuva: Markus Rinne

Kun Matti Nykänen menehtyi, Jonne Aaronilla oli melkein valmis biisi hänelle

10.05.2019 12:15 - Katariina Auvinen

RadioPlayn Sadun Sunnuntaivieraana on tällä viikolla muusikko Jonne Aaron.

RadioPlayn Iskelmän Satu Kotosen Sunnuntaivieraana on tällä viikolla laulaja Jonne Aaron, jolta ilmestyy piakkoin uusi albumi. Aaron jutteli Kotosen kanssa muun muassa laulajanuran paineista sekä sosiaalisen median tauostaan, mutta myös Matti Nykäsen kuolemasta. 

Mies nimittäin teki Nykäselle biisiä. 

- Matin kanssa oli sovittu, että teemme hänelle biisin. Se oli jo tekeillä ja nimi oli #KarismaKantaa, mutta se ei ehtinyt ikinä Matille saakka, Jonne Aaron kertoo. 

Hän valmisteli kappaletta yhdessä tuottaja Jimmy Westerlundin kanssa. Aaron kertoo kappaleen syntytarinan Kotoselle. 

- Olimme silloin Tammelassa ja keskellä yötä Jimmy soitti kappaletta niin hemmetin lujaa. Silloinen daamini oli makuuhuoneessa jo nukkumassa, koska hänen oli tarkoitus lähteä Tukholmaan seuraavana päivänä, Aaron kertoo. 

Aaron joutui toppuuttelemaan Westerlundia ja käski tätä hiljentää. 

- Jimmy sanoi, että hän menkööt nainen sitten vaikka autoon nukkumaan. Se oli sellaista niin Mattimaista meininkiä, että olin aivan varma, että siitä tulee biisi Nykäselle, Aaron kertoo Kotoselle. 

Laulaja piti Matti Nykäsen kanssa aktiivisesti yhteyttä. Hänellä on miehestä hyvät muistot, mutta ihmettelee sitä, kuinka miestä ruoskittiin mediassa.

- Toisaalta Matti oli todellakin harvinaisen avoin omasta elämästään mediassa. Hän oli kuin yksi kaukainen perheenjäsen tai sukulainen, Aaron pohtii. 

Kuuntele koko jakso RadioPlayn kautta. 

Sadun Sunnuntaivieras joka sunnuntai Iskelmällä klo 13.00 alkaen. 

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat