Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä Janita, 25: "Olen valinnut elämänkoulun"

13.05.2019 07:15 - Milena Raappana

Mitä mietit, Ronja Salmi -ohjelmassa pureudutaan koulutuksen merkitykseen.

Mitä mietit, Ronja Salmi -ohjelmassa pureudutaan koulutukseen ja opiskeluun. Juontaja Ronja Salmi, 26, tarkastelee aihetta himo-opiskelijan, juuri sähköasentajaksi valmistuvan nuoren naisen sekä valokuvaaja Janita Aution, 25, näkövinkkelistä.

Menestynyt valokuvaaja, yrittäjä ja julkisuuden henkilö Janita on Ronjan kanssa samassa tilanteessa eikä ole kouluttautunut enää lukion jälkeen. Janita oli kokenut, että lukio painostaa liikaa tietämään, mitä tulevaisuudessa haluaa tehdä.

- Se oli ahdistavaa ja päätin, etten todellakaan mene kouluun. Ihan sama, mitä muut väittivät. Halusin näyttää, että elämässä voi pärjätä muutenkin, valokuvaaja kertoo.

Kuvaamataidonopettajan kannustuksesta Janitan kipinä valokuvaamista kohtaan kasvoi entisestään ja pikku hiljaa hän alkoi kasvattamaan mainetta sosiaalisessa mediassa. Kysyttäessä, mitä mieltä nainen on ylipäätään kouluttautumisesta, vastaus on positiviinen.

- En todellakaan halua aliarvioida koulutusta, vaikka itse en ole kouluja käynytkään. Totta kai jotkin ammatit myös vaativat koulutuksen, mutta se ei ole ehkä ollut minun tieni. Olen valinnut tällaisen elämänkoulun, Janita naurahtaa.

Mitä mietit, Ronja Salmi?

21:30

Yle TV2

Lue myös: Haaveiletko muotialasta? Suomalaissuunnittelijat antavat parhaat tärppinsä

Kilpailut

Uusimmat