Kuva: Shutterstock

Tänään tv:ssä: Opaskoirat käyvät läpi rankan koulun - valuuko Tessu-koiraan käytetty työ hukkaan?

17.05.2019 07:15 - Katariina Auvinen

Yliopistollisessa eläinsairaalassa seurataan eläinsairaalan elämää.

Tänään television puolella päästään seuraamaan opaskoiraksi koulutettavan Tessu-koiran välikoetta. Tessu kävi yliopistollisessa eläinsairaalassa muutama kuukausi sitten, koska koiran selkä kipuili kaikin puolin muuten karvakuono on opaskoirakoulunsa priimus. 

Eläinsairaalaan tuodaan myös Jäbä-bokseri, joka kävi hammasoperaatiossa vähän aikaa sitten ja nyt Jaakko-omistaja tuo hänet jälkitarkastukseen. Jäbä on miehen toinen bokseri ja alle kolmevuotias. Edellisen koiransa Jaakko menetti äkillisesti. 

- Tulimme eläinsairaalalle kuvaamaan lonkkia, mutta kesken kaiken sainkin eläinlääkäriltä vakavan puhelun. Koiralta oli löytynyt kasvain, joka oli sellaisessa paikassa, ettei sitä voinut leikata. Se oli kova paikka menettää koira niin äkillisesti ja vain seitsemänvuotiaana, mies muistelee. 

Vuosi edellisen koiran menehtymisen jälkeen, perhe otti Jäbän, joka on tuonut iloa perheeseen. 

- Silloin päätimme, ettemme ikinä ota koiraa, mutta niin se vain kävi, että tasan vuosi edellisen menehtymisestä, meille tuli Jäbä, Jaakko kertoo. 

Kun Tessu saapuu opaskoirakoululle välitestiin, tätä kiinnostaa erityisesti muut koirat. 

- Meillä on tiedossa sekin mahdollisuus, että koira voi jäädä meille, jos selkävaivat katsotaan liian vakaviksi, Tessun hoitoperhe kertoo. 

Opaskoirakoululla on jalostussuunnitelma, jossa pyritään tuottamaan mahdollisimman hyviä koiria terveyden ja luonteen puolesta. Tessun pentueessa on myös kahdeksan muuta, joita koulutetaan samaan aikaan. Valitettavasti Tessun kohdalla tulevaisuus opaskoirana ei näytä valoisalta. 

Yliopistollinen eläinsairaala
TV2
Klo: 16.05

Kilpailut

Uusimmat