Kuva: Lauri Kujanpää

Tarja Turunen Nightwish-jäsenestä: "Kävimme asiat läpi"

16.06.2019 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Turunen julkaisee uuden albumin elokuun 30. päivä.

Ihastuttava Tarja Turunen, 41, aloitti rokkiuransa Nightwishin keulilla vuonna 1996. Turunen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että hänellä ei ole koskaan ollut metallimaailmassa esikuvia, eikä oikein voinutkaan olla, sillä siihen aikaan muut eivät tehneet samanlaista juttua.

- Minulla ei ole ollut koskaan esikuvia ja olen aina raivannut oman tieni. Silloin nuorella tytöllä ne fiilikset olivat aika hämmentävät: Edessä oli täysin uusi maailma ja pääsin matkustelemaan paljon ja kokemaan uusia kulttuureja. Olen miettinyt nyt, että minulla ei ole edes hirveästi muistoja niistä ajoista, sillä sitä painoi tukka putkella eteenpäin.

- Minun voimavarani olivat aina siinä kauniissa musiikissa ja upeissa keikoissa, mutta myös siinä, että minua kunnioitettiin. Uskon, että kun minulla on niin erilainen ääni, jota varsinkin silloin ei oltu kuultu, niin se toi sitä kunnioitusta. Olen aina ollut tyttö, joka tekee paljon töitä ja sekin huomattiin.

Jos Turunen saisi matkustaa nyt nuoremman itsensä luokse, antaisi hän yksinkertaisia neuvoja.

- Pidä pää kylmänä äläkä anna armoa! Ole se nainen, joka olet ja pidä jalat maassa. Haluaisin myös neuvoa itsevarmuudesta, mutta itsevarmuus on sellaista, että elämä vasta tuo sen mukanaan. Kun elämässä saa turpaan, niin sitä nousee aina tuhkasta kuin feenikslintu. Se opettaa todella paljon.

Maailmassa on satoja, ellei tuhansia laulajia, jotka ovat aloittaneet laulamisen Turusen innoittamana. Tämä asia on Turuselle suuri kunnia.

- Onhan siellä aika kuuluisiakin laulajia, jotka ovat kertoneet, että olen ollut esikuva. Se tuntuu todella miellyttävältä, kun ihminen laulaa sen takia, että minä laulan! Sellaisen palautteen ottaa vastaan aina niin vahvalla lämmöllä, että menee jopa sanattomaksi.

Joulukeikat ja joulu

Turunen saapuu Suomeen vuoden lopussa pitämään omia joulukonserttejaan sekä laulamaan myös muutamalla Raskasta Joulua -keikalla. Vuonna 2017 useat fanit räjähtivät innosta, kun Turunen astui samalle lavalle Nightwishin Marco Hietalan kanssa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005 – juurikin Raskasta Joulua -konsertissa.

- Muihin Nightwishin jäseniin ei ole minkäänlaisia välejä, mutta Marcon kanssa laittelimme viestejä ja kävimme asiat läpi. Se oli hieno hetki, kun lauloimme yhdessä ja se oli todella tunnelmallista. (kuuntele audio alta)

Turunen ei ole älytön joulufani, mutta on silti jossain määrin jouluihminen.

- Kai minä jossain määrin olen jouluihminen, sillä joulu tarkoittaa minulle sitä, että saan olla vapaalla ja nauttia olosta perheen kanssa. Tein muutama vuosi sitten hyvinkin synkänsävyisen joulualbumin kaikille niille yksinäisille, joilla ei sitä perhettä ole. Joulu ei tarkoita onnea kaikille, vaan se voi olla täysin päinvastoin. Saatamme myös muistella niitä rakkaita ihmisiä, joita ei enää keskuudessamme ole.

Tulevaisuus

Turusen uusi albumi In The Raw julkaistaan 30. elokuuta ja laulajakaunotar lähtee sen jälkeen kiertueelle. Jos tulevaisuutta katsoo pidemmälle, on Turusella vielä unelmia saavutettaviksi.

- Olen ikuinen unelmoija ja unelmia pitää olla. Haluaisin joskus nähdä, olisiko minusta tekemään muunlaista musiikkia: esimerkiksi täysin instrumentaalista elokuvamusiikkia… Turunen pohtii ja jatkaa:

- Musiikki on niin henkilökohtaista, että en ehkä osaisi biisejä tehdä muille, mutta elokuvamusiikkia voisin säveltää. Olisihan se kiva esimerkiksi kokeilla myös näyttelemistä! Olen päässyt pienissä määrin tekemään tv:tä ja komiikkaa, ja minussa on lievä koomikko sisälläni.

Haastattelun ensimmäisen osion voit lukea tästä.

Lue myös: Tarja Turunen ui viime vuonna syvissä vesissä - "Mietin, onko minusta enää tähän?"

Lue myös: Tarja Turunen avautuu väleistään Nightwishin jäseniin: "Heillä on oma elämänsä ja minulla oma.."

Kilpailut

Uusimmat