Kuva: Senja Rapila

MTV: Heidi Sohlberg rankoista vaihdevuosistaan: "Kunhan saan olla terve, muulla ei merkitystä"

15.07.2019 11:15 - Senni Loikala

Heidi Sohlberg kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että rankat kokemukset ovat muuttaneet häntä ihmisenä.

Radio Novan juontaja Heidi Sohlberg, 38, vieraili maanantaina MTV:n Huomenta Suomi -aamu-tv-ohjelmassa. Kesäkuussa 2016 rintasyöpään sairastunut ja sittemmin hoitojen myötä sairaudesta toipunut Sohlberg kertoi haastattelussa esimerkiksi, minkä vuoksi tahtoi aikoinaan puhua sairastumisestaan avoimesti julkisuudessa. Sohlberg muisteli myös lapsuudenaikaista tragediaa, kun hänen äitinsä menehtyi rintasyöpään

Sohlberg nousi heinäkuun alussa eri suomalaismedioiden otsikoihin, kun hän kertoi poistattaneensa munasarjansa ja saaneensa sen myötä rankkoja vaihdevuosioireita. Myös tätä aihetta sivuttiin Huomenta Suomen haastattelussa, kun Sohlbergilta kysyttiin, miten hän kokee muuttuneensa ihmisenä.

- Olenhan minä muuttunut. On olemassa Heidi ennen syöpää ja Heidi syövän jälkeen. Se on selvä, kun miettii, että olen 38-vuotias ja käyn tällä hetkellä, en tiedä onko se rumasti sanottu, mutta mummotautia. Minulla on vaihdevuodet. En saa siihen ottaa lääkitystä syövän takia.

Terveys etusijalla

Heidi Sohlberg poistatti munasarjansa, koska hänellä oli kohonnut riski sairastua munasarjasyöpään. Haastattelussa Sohlberg painottaa, että priorisoi terveytensä munasarjojen poistoa seuranneiden vaihdevuosioireiden edelle.

- Olen joutunut tekemään aika radikaaleja ratkaisuja tässä vaiheessa elämää, mutta sitten taas minulla on sellainen suhtautuminen, että se on ihan sama, vaikka olisi vaihdevuodet tämän ikäisenä, vaikka hikoiluttaa tai mitä tahansa, kunhan saan oikeasti olla terve, muulla ei ole mitään merkitystä.

Aiemmin Sohlberg poistatti myös rintansa. Ennen sairastumistaan rintasyöpään hän oli saanut tietää kantavansa BRCA2-geenimutaatiota, jonka myötä hänellä oli 70 prosentin todennäköisyys sairastua samaan rintasyövän muotoon, johon hänen äitinsä menehtyi.

Radio Nova, Iskelmä, Voice.fi ja KISS ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Heidi Sohlberg julkaisi hulvattoman rantakuvan: "Hetkeksi, kun silmänsä ummistaa"

Lue myös: Heidi Sohlberg värjäsi hiuksensa - uutta tyyliä hehkutetaan somessa: "Ihanan freesi"

Lue myös: Nuori Heidi Sohlberg liftasi tämän tästä – "Yksi kyyti nostattaa edelleen karvat pystyyn"

Kilpailut

Uusimmat