Kuva: Youtube

Miley Cyrusin videolla esiintyy alaston, 172-kiloinen malli Angelina - puolustautuu nyt kritiikiltä

17.07.2019 11:45 - Iiro Myllymäki

Angelina Duplisea ajautui väittelyyn brittijuontaja Piers Morganin kanssa siitä, tuleeko mediassa näyttää sairaalloisen lihavia ihmisiä positiivisessa valossa.

Miley Cyrusin Mother’s Daughter -kappaleeseen on julkaistu feminististä sanomaa heijasteleva video, jossa monenlaiset naiset ovat edustettuina. Yksi videolla esiintyvistä on 46-vuotias malli Angelina Duplisea. 172-kiloinen Duplisea nähdään videolla alastomana makaamassa divaanin päällä.

Angelina Duplisea oli vieraana brittiläisessä aamu-tv-ohjelmassa Good Morning Britain ja päätyi väittelemään ohjelman juontajan Piers Morganin kanssa. Morgan esitti oman näkökantansa naisen esiintymiseen musiikkivideolla ja kertoi olevansa sitä mieltä, että videolla ihannoidaan sairaalloista lihavuutta. Mies kertoi Duplisean painoindeksin olevan 64,6, ja sairaalloisen ylipainon rajana pidetään 40:n painoindeksiä. Malli ei usko, että videolla esiintyminen saa ketään ihannoimaan ylipainoa.

- Lihavia ihmisiä on olemassa, niin se vain on. Tuskin koskaan on ollut sellaista tilannetta, että joku näkee lihavan ihmisen ja sanoo, että ’haluan näyttää tuolta’, Duplisea sanoi.

Piers Morgan ei luovuttanut, vaan ihmetteli, onko oikein juhlistaa popvideossa painoa, joka lääketieteellisesti luokitellaan hyvin vaaralliseksi. Angelina Duplisea käänsi vastauksessaan katseen Piers Morganiin itseensä.

- Jos todella olisit huolissasi lihavista ihmisistä ja siitä, että he edustavat jotain pahaa, poistuisit itse tv:stä. Et ole varsinaisesti hoikka itsekään, Duplisea sanoi.

- En ole sairaalloisen lihava, puolustautui Morgan, jonka painoindeksi on miehen itse esittämien tietojen mukaan noin 29. Näin ollen miehen paino luokitellaan lieväksi lihavuudeksi.

- Olet silti lihava, väitti Duplisea.

Ei halua laihduttaa

Piers Morgan ilmaisi huolensa naisen terveydestä. Hän sanoi olevansa yhtä lailla huolissaan alipainoisista ihmisistä ja kertoi esimerkiksi kammoksuvansa ”luurankomaisia” malleja.

- Myös epäterveet ihmiset ansaitsevat tulla edustetuiksi mediassa, Angelina Duplisea vastasi.

Nainen myönsi, ettei ole täysin terve. Hänen mielestään hänen terveysvaivansa liittyvät kuitenkin enemmän hänen ikäänsä kuin painoonsa. Hän ei halua laihduttaa eikä kadu elämässä tekemiään valintoja.

Angelina Duplisean mielestä jokaisella on oikeus elää elämäänsä ilman, että heidän ulkonäköään ja tekemisiään jatkuvasti kommentoidaan. Piers Morgan näpäytti takaisin.

- Esiinnyt alastomana Miley Cyrusin videolla. Totta kai me puhumme silloin kehostasi. Sen takia teit sen, Morgan sanoi.

- Rehellisesti sanottuna tein sen, koska sain siitä rahaa, Duplisea vastasi.

Voit katsoa koko haastattelun alla olevalta videolta. Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Piers Morgan on ilmaissut vahvat mielipiteensä sairaalloisen ylipainon näkymisestä mediassa positiivisessa valossa. Mies otti aiheen käsittelyyn myös silloin, kun plusmalli Tess Holliday esiintyi Cosmopolitanin kannessa. Tuolloin Morgan julkaisi aiheesta Instagram-päivityksen sen lisäksi, että aihetta käsiteltiin aamu-tv:ssä.

”Samalla kun Britannia painii koko ajan pahenevan lihavuuskriisin kanssa, tässä on tuoreen Cosmopolitanin kansi. Ilmeisesti tämä pitäisi nähdä suurena askeleena kehopositiivisuuden kannalta. Mitä hevonkukkua. Kansikuva on ihan yhtä vaarallinen kuin nollakoon mallien juhlistaminen”, Morgan kirjoitti päivityksessään. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Lateksiasuja, kuminännejä - Miley Cyrus julkaisi kohutun musiikkivideonsa

Lue myös: Musiikkilehden julkaisema alastonkuva muodokkaasta laulajasta raivostuttaa somessa: "Kuvottavaa"

Lähteet: Metro.co.uk, Terveyskirjasto

Kilpailut

Uusimmat