Kuva: Shutterstock

Naoko, 29, järjesti häät ilman sulhasta - tänään tv:ssä dokkari japanilaisten rakkauselämästä

21.07.2019 07:15 - Milena Raappana

Japanin väkiluku on vaarassa romahtaa, koska rakkauselämä on huonolla tolalla.

Japanilaisten rakkaus- ja seksielämä on huolestuttavalla tolalla. Jopa niin huolestuttavalla, että he järjestävät itselleen soolohäitä. Yksi heistä on Naoko, 29, joka halusi itselleen häät, mutta hänellä ei ollut sulhasta. 

Siispä hän osti 2400 euroa maksavan soolohääpaketin, johon kuului morsiuspuvun sovitus, meikki, kampaus, morsiuskimpun valinta floristin kanssa ja valokuvat. 

- En sure lainkaan, että sulhanen puuttuu. En ole edes etsinyt poikaystävää, Naoko sanoo. 

Hän ei siis kaipaa edes avioliittoa, mutta halusi kuitenkin itselleen häät. Sinänsä valinta kertoo itsenäisyydestä, mutta Japanissa ollaan huolissaan maan väestön tilasta tulevaisuudessa. Neljäsosa japanilaisista 30-40-vuotiaista on neitsyitä ja puolella väestöstä ei ole säännöllistä seksielämää. Väkiluku vähenee 200 000 ihmisen vuositahtia. Vuoteen 2060 mennessä 30 prosenttia maan väkiluvusta on vaarassa kadota. 

Japanilaiset ovat keksineet puuttuvan rakkauselämän korvikkeeksi mitä erikoisempiakin ratkaisuja, kuten vuokrapoikaystäviä, maksullisia palveluita, joissa saa esimerkiksi maata vastakkaisen sukupuolen vieressä tai laittaa päänsä tämän syliin sekä tietysti pornon, jonka tuotannossa Japani on kärkipäässä. 

Rakkautta ja seksiä Japanissa

Yle TV2

21:05

Lue myös: 7 myrkyllistä uskomusta, jotka estävät rakkauden löytymisen – kuulostavatko tutuilta?

Kilpailut

Uusimmat